VELÜNK TÖRTÉNT...  2020. március 12.      763
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egészségnapon a károlyisokkal

Egészségnapon vettek részt a kerületben dolgozó iskolai szociális segítők a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban.

kiabal02

A gimnázium 2020. február 27-én ismét megrendezte az immár hagyománnyá váló egészségnapját. Idén először a rendezvényen részt vettek a kerületben dolgozó iskolai szociális segítők is.

A szervezők meghívására a szociális munkások a 9. osztályos tanulókat a K.I.A.B.Á.L. bűnmegelőzési és áldozattá válási, valamint drogprevenciós társasjátékkal ismertették meg.
A nap folyamán 6 csoport vetélkedett és a játéknak köszönhetően a fiatalok új ismereteket szereztek az áldozattá válás elkerülésével, a drogokkal, a bűnügyek következményeivel, illetve az iskolai szabályokkal kapcsolatban.

Sok más, a mindennapi életben fontos információ mellett a fiatalok megtudták, hogy mi a különbség a lopás és a rablás, a legális és az illegális drogok, a könnyű illetve a súlyos testi sértés között.

A fiatalok nagyon érdeklődőek voltak és bátran kérdeztek a játék során, így érdekes beszélgetések alakultak ki, melyek során újabb és újabb őket érintő témaköröket érintettek a játékosok a szociális munkások vezetésével.

Turi Lilla 

kiabal01