KISPEST DÍSZPOLGÁRAI   2012. május 11.

2009 - Dr. Hegyi Gabriella

(1947 -

hegyi-gabriellaNemzetközi hírű természetgyógyász, a kispesti Yamamoto Intézet vezető főorvosa, a Pécsi Tudományegyetem Komplementer Orvosi Tanszékének a vezetője. 1980 óta lakik Kispesten,
28 évi családorvosi praxisa, a kerületi betegek reumatológiai szakellátása mellett rendkívüli szakmai pályát tudhat magáénak. A tradicionális keleti gyógyászat és a nyugati orvoslás integrálása területén elért kimagasló eredményeinek is köszönhetően számos hazai és nemzetközi tudományos társaság tagja, illetve vezetője, többek között a Magyar Akupunktúrás Orvosi Társaság elnöke, a tradicionális kínai medicina nemzetközi bizottságának magyar képviselője, és 2002-től az MTA köztestületének is tagja. A kispesti Yamamoto Intézet több egyetem oktatóhelyeként, és a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága referencia-rendelőjeként működik.
A világ minden táján - Kínától az Egyesült Államokig, Indiától Egyiptomig - ismerik munkásságát és a komplementer medicina területén elért eredményeit.
Elkötelezettségét és rendkívüli munkabírását jelzi, hogy szakmai munkája mellett számos társadalmi funkciót vállalt az elmúlt évtizedekben. A kispesti képviselő-testület, az egészségügyi bizottság, és a Kispesti Egészségügyi Intézet alapítványának tagjaként is, Kispest egészségügyi ellátásának a fejlesztését, hatékonyságának növelését szolgálta és szolgálja ma is.