KISPEST DÍSZPOLGÁRAI   2015. szeptember 17.

2015 - Dr. Istvánfi Sándor

Címzetes főjegyző, a Kispesti Polgármesteri Hivatal nyugalmazott jegyzője
Dr. Istvánfi Sándor négy évtizedes munkássága, életének csaknem minden fontos eseménye Kispesthez kötődik. Itt született, s itt végezte általános- és középiskoláit, s itt kezdett el dolgozni első munkahelyén, a Ganz Műszer Műveknél. Katonai szolgálatát követően felvételt nyert az ELTE-re, ahol 1980-ban a jogtudományok doktorává avatták. A diploma megszerzését követően politikai munkatársként dolgozott, majd 1985-ben kinevezték a XIX. kerületi Tanács VB titkárává.
1990 decemberétől már megválasztott jegyzőként folytatta munkáját. Vezetése alatt a folyamatos minőségfejlesztés és a szolgáltató önkormányzat megteremtése vált a hivatal legfontosabb céljává. Ennek is köszönhetően a hivatal elnyerte a Magyar Közigazgatási Minőség Díjat, mellyel az általa vezetett hivatal minőségügyben elért kiemelkedő teljesítménye kapott rendkívüli elismerést.
1997-ben – munkatársainak is példát mutatva – az Oxford Brookes University Menedzser szakán szerzett újabb diplomát.
A korszerű, hatékony közigazgatás megteremtését szolgáló munkásságáért, egyéb elismerések mellett, 1998-ban Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet és Kispestért Díjat, 2000-ben Belügyminisztériumi aranygyűrűt, 2007-ben az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága Közigazgatási Minőségi Díját, majd 2009-ben címzetes főjegyzői címet vehetett át. Elismertségét jelzi, hogy évekig a Magyar Közigazgatási Kar Budapesti Tagozatának is vezetőségi tagja volt. Eredményességéhez nagyban hozzájárult felelősségvállalása, csapatépítő képessége és motiváltsága, mely mindenki számára ösztönzést jelentett.
Az elmúlt évtizedekben a közélet és a helyi közigazgatás meghatározó szereplőjeként és igazi patriótaként Kispestet és a kispesti közösségeket szolgálta.