PROGRAMOK KISPESTEN  2019. november 05.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Programok a Wekerlei Könyvtárban 2019 novemberében

Versbarátok klubja, Északi irodalom hete, előadás Vietnámról, Péntek Esti Mesék - ezek a programok várják az érdeklődőket.

Versbarátok klubja - November versekben
Időpont: 2019. 11. 08., péntek 16.00-17.00
Klubvezető: Juhász Magda
Az est egyik témája a november, az elmúlás. A novemberi hónapra több magyar költő születési és halálozási napja esik, így rájuk is emlékezünk a klubfoglalkozás keretében: Illyés Gyula, Határ Győző, Áprily Lajos, Csokonai Vitéz Mihály, Ady Endre, Babits Mihály, Pilinszky János.
Várunk minden verskedvelőt a témákhoz kapcsolódó versekkel és saját költeményekkel!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

eszaki-irodalom

Északi irodalom hete a Wekerlei Könyvtárban
Időpont: 2019. 11. 11., hétfő 10.00-13.00
Könyvtárunk csatlakozott a Skandináv Ház Alapítvány által meghirdetett kezdeményezéshez.
Skandináviában minden évben megtartják azÉszaki Irodalom Hetét(idén 2019. november 11‒17.).A programsorozat lényege, a már sötét és hideg novemberi hétköznapokba egy kis melegséget és közösségi aktivitást vinni felolvasások és irodalom segítségével.
2019. november 11-ére, hétfőrevárjuk a kispesti iskolás csoportok (alsó tagozat 3., 4., felső tagozat 5. 6. osztályosok) jelentkezését.A felolvasásokat tanítási óra keretein belül tervezzük45 perces váltásokkal, délelőtt 10.00-től 12.00 óráig.A felolvasások mellett a kisebbeknek színezőkkel és szélforgó készítéssel, a nagyobbaknak Skandináviához kapcsolódó kvízzel, rövid ismeretterjesztő bevezetővel készülünk.
A programon a részvétel díjtalan, de csoportos regisztrációhoz kötött.
A felolvasásra kiválasztott könyvek:
Gyermekirodalom alsó évfolyamosoknak- AstridLindgren:Harisnyás Pippi születésnapja (svéd)
Ifjúsági irodalom felső évfolyamosoknak- JosteinGaarder:Sofie világa (norvég)
felnőttirodalom - Karen Blixen:Babette lakomája (dán)
A nemzetközi weboldal linkje: https://www.nordisklitteratur.org/en/ 

repules-napja

A repülést szolgálták, a repülést szolgálják
Beszélgetések a magyar polgári légiközlekedés elmúlt évtizedeiről, kulisszatitkairól Veréczi Frick Zsuzsa könyve alapján.
Időpont: 2019. 11. 15., péntek 17.30-19.00
Előadó: Veréczi Frick Zsuzsa író
Vendégek: Földessy Edit, Bogdán Anikó, Lovasné Verner Adrien és szolgálati beosztásuktól függően Földessy-Kováts Judit, Szó Péter légiutas-kísérők
Az utazást kedvelő emberek már repültek, repülnek vagy a jövőben repülni fognak, így ez a különleges, beszélgetős író-olvasó találkozó mindenkinek érdekes lehet! A könyv írója - aki évtizedekig dolgozott a Magyar Légiközlekedési Vállalatnál /MALÉV/ - légiutas-kísérőkkel beszélget, bepillanthatunk munkájuk kulisszatitkaiba. Milyen volt a fedélzeti munka 25-30 évvel ezelőtt, és milyen ma, az Öböl-menti ötcsillagos légitársaságoknál? Az este folyamán lehetőség lesz dedikálásra és kötetlen beszélgetésre is a könyvbéli jelenlévő szereplőkkel.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

vietnam

Wekerlei világjárók - Varázslatos Vietnám és Szingapúr
Időpont: 2019. 11. 22., péntek 17.30-18.30
Előadók: Fazekas Gábor ésédesanyja, Fazekasné Gálfi Ágnes
Egy különleges, Vietnámot és Szingapúrt bemutató úti beszámoló.
Az előadók bő kéthetes kirándulásuk alatt fáradhatatlanul fedezték fel Vietnám számos helyszínét. Tették ezt vonattal és busszal, a helyi emberek szokásaihoz igazodva. Útjuk során az ország történelmét is megismerhették, valamint gyönyörködhettek a csodálatos természeti szépségekben. Az országban ma már a béke az úr, azonban a két utazó nemcsak a régmúlt, hanem a közelmúlt sokszor fájó emlékhelyeit is végigjárta. Pár napos szingapúri tartózkodásuk alatt belecsöppentek a kínai újév előkészületeibe, valamint képet kaphattak arról, hogy miért is tartják a világ egyik legfejlettebb városának. Útjukat rövid pihenéssel zárták Szingapúr mesterséges tengerpartján, amelynél kellemesebb üdülőpartcsak kevés van a világon.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Péntek Esti Mesék - Színpompás arcfestés és kézműveskedés
Időpont: 2019. 11. 29., péntek 17.00-18.00
Arcfestő: Brösztl Éva /Csiriviri.hu/
Kézműves: Tóth Éva
Hamarosan itt a Mikulás és a karácsony. A könyvtár meglepi a gyerekeket egy tarka-barka arcfestéssel,origamizással és kézműveskedéssel.
Az arcfestéssel a kicsik kedvenc mesefigurájuk bőrébe bújhatnak egy estére. A kis kézművesek pedig sok szép „télapós-hóemberes” saját alkotással térhetnek haza.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.