EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSEK  2014. február 20.

Természettudományi Labor kialakítása a Deák Ferenc Gimnáziumban “Öveges Program”

TÁMOP 3.1.3-11/1-2012-0011

A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása egy természettudományi labor kialakításával a kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban.

Az önkormányzat 300 millió forint európai uniós támogatást nyert a Deák gimnázium természettudományi laborjának fejlesztésére. A munka 2013-ban indulhatott.

Kispest Önkormányzata nyáron nyújtott be pályázatot az Öveges Program felhívására. A sikeres pályázat eredményeként a felújított és kibővített laborral, valamint a kapcsolódó ugyancsak megújult kiegészítő helyiségekkel természettudományos oktatási és módszertani központtá válik a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium. Ez lehetővé teszi, hogy a pályázathoz csatlakozó kerületi általános iskolák is korszerű természettudományos kísérleteket és projekteket végezhessenek; a kerületi általános iskolák is tarthatnak itt tanórákat, bemutatókat. Új bútorokkal, informatikai eszközökkel és a kísérletekhez elengedhetetlen anyagokkal, vegyszerekkel, valamint a fizika, a kémia és a biológia tantárgyakhoz szükséges bemutató eszközökkel bővül majd az iskola. A pályázat a labor felújítási és bővítési munkálatain kívül biztosítja azt is, hogy a természettudományos tantárgyakat oktató tanárok többféle módszertani képzésen vehessenek részt. A projekt keretében tananyagfejlesztésre, szaktanári segédletek elkészítésére, tanulói munkafüzetek fejlesztésére és digitális napló kialakítására is sor kerül. 

Természettudományi projektzárót tartottak a Deák gimnáziumban     

Természettudományos bázis lesz a Deák laborja     

Finisben a Deák gimi természettudományos laborja  

Ajándékot kapott a Deák gimnázium   

esza uszt