HÍREK  2015. február 02.      3,469
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Átadás előtt az Arany óvoda

Újabb hetvenöt kisgyereket tud fogadni tavasztól az Arany óvoda. A nyáron indult bővítés eredményeként: egy 500 négyzetméteres földszinti szárnnyal és egy 250 négyzetméteres emeletráépítéssel gyarapodott az intézmény.

Átadás előtt az Arany óvoda
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Kispest polgármestere Bogó Józsefné képviselő, Nagy Péter humánszolgáltatási igazgató és Horváth Gyula, a beruházást koordináló Kispest Kft. igazgatója társaságában hétfőn tekintette meg az átadás előtt álló intézményt. Kispest talán egyik legszebb óvodája készült el – mondta Gajda Péter, hozzátéve, hogy a 255 millió forintos bővítéshez az önkormányzat is jelentős forrással járult hozzá: a több mint 175 millió forintot európai uniós pályázati támogatáshoz mintegy 80 millió forint saját erőt tett hozzá.

A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy tovább javuljon az óvodai ellátás színvonala a kerületben, elég férőhely legyen a kispesti gyerekek nappali gondozására. Példaként említette, hogy tavaly a fejlesztési tartalék terhére 6 millió forintot szavaztak meg a képviselők egy új intézmény, a Központi Református Egyház fenntartásában lévő Szőlőskert óvoda kialakítására, amely két csoportban 50 kisgyermek nappali ellátásáról gondoskodik majd. Gajda Péter hozzátette, mindezek mellett – a hároméves kortól kötelező óvodába járás miatt – további férőhelybővítésen is gondolkodnia kell az önkormányzatnak.