KÉPVISELŐI PROGRAMOK - HÍREK  2015. szeptember 28.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kerékpárút-hálózat fejlesztése Kispesten

A Fővárosi Közgyűlés Városfejlesztési Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottsága a budapesti kerékpáros infrastruktúra bővítése és a rendelkezésre álló kerékpárút-hálózat fejlesztése ügyében egyeztető megbeszélést folytatott a kerületekkel és civil szervezetekkel. Kispestet Vinczek György alpolgármester, Varga Attila önkormányzati képviselő és Vadon Etelka irodavezető képviselte.

Kerékpárút-hálózat fejlesztése Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

Az egyeztetésen elhangzott, hogy Budapesten jelenleg 282 km kerékpárút található és a fővárosban közlekedők 2,3 %-a választja a kerékpárt, amit a Balázs Mór Terv szerint 2030-ra 10%-ra lenne jó megnövelni.

Az elkövetkező fejlesztések irányával kapcsolatban a kerületek képviselői két fő igényt hangsúlyoztak. Az egyik az adott kerületen belüli kerékpározás, a másik pedig a Belváros és a külvárosok kerékpáros összeköttetése.

Felmerült a turisztikai szempontokat figyelembe vevő Euro Velo 6 nemzetközi kerékpárút fejlesztése is.

Ezek az irányok nem zárják ki egymást, ezért fontos, hogy átgondolt és összehangolt legyen a kerékpárutak tervezése és építése.

A kerékpárosok által jelenleg használt úthálózatok felmérésében a civil szervezeteknek nagy szerepet kell kapniuk.

Szó esett a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program várható, kerékpárút-fejlesztéssel és szemléletformálással kapcsolatos, a jövőben megjelenő pályázati lehetőségeiről is. A korábbi évek gyakorlataival ellentétben a kerületek már nem pályázhatnak majd önállóan ezekre a kiírásokra, hanem csak a Fővárossal együtt.

A kispesti szakbizottság tagjaként és aktív bringásként továbbra is érdeklődéssel figyelem azokat a fejlesztési lehetőségeket, amiket Kispest ki tud használni az elkövetkező időkben.

Ötleteikkel, tapasztalataikkal kérem, keressenek fel.

Varga Attila, önkormányzati képviselő
E-mail.: varga.attila@kispest.hu
Mobil: 06 20 490 1194