Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tudományos természet – Természetes tudomány

A Richter Gedeon Nyrt. és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár kétfordulós pályázatot hirdet 10-14 éves diákoknak és segítőiknek (pld.: szülők, nagyszülők, pedagógusok) természettudományos témakörben.

tudomany-konyvek

Első forduló: Élő tudomány
Mi adjuk a kérdéseket, Te pedig keresd meg a helyes válaszokat!
Feladat: játékos feladatlap kitöltése természettudományos témában. A kérdőívek átvehetők szeptember 9-től nyomtatott formában a WKK-ban, vagy elektronikusan letölthetőek a http://wekerleikulturhaz.kispest.hu/palyazat/351/tudomanyos-termeszet-termeszetes-tudomany oldalról.
Leadási határidő: 2016. október 7.
Leadás helye: Wekerlei Kultúrház (1192 Budapest, Petur utca 7.)
A kitöltött feladatlapokat „Tudományos természet – természetes tudomány” címmel, a pályázó nevének, életkorának, iskolájának és a szülő vagy pedagógus elérhetőségeinek (e-mail cím, telefonszám) feltüntetésével kérjük leadni!
A teszt eredménye beszámít a végeredménybe!

Második forduló: Magyar természettudósok nyomában
Feladat: Keress egy olyan magyar természettudóst/felfedezőt, akit szeretnél, hogy mindenki megismerjen. Készíts róla, a felfedezéséről vagy a találmányáról egy érdekes, informatív és látványos tablót, amit mi a kultúrházban kiállíthatunk.
Olvass, kutass, rajzolj, írj, nyomtass, ragassz… Válaszd ki azokat a technikákat, amivel egy 70 x 100 centiméteres kartonon a legizgalmasabban és legérthetőbben be tudod mutatni az általad választott magyar tudós munkásságát vagy kutatását, találmányát/felfedezését!
Leadási határidő: 2016. november 12.
Leadás helye: Wekerlei Kultúrház
Leadáskor az elkészült tabló hátoldalára kérjük feltüntetni a pályázó nevét, életkorát, iskolájának nevét és a szülő vagy pedagógus elérhetőségeit (e-mail cím, telefonszám)!
A verseny végeredménye a pályázók két fordulón elért eredményének összesítéséből alakul ki.
A legjobb pályamunkákból kiállítás nyílik.
Eredményhirdetés és kiállításmegnyitó: 2016. november 26-án a Természettudományok csodái című rendezvényen, a Wekerlei Kultúrházban.
A nyereményekben támogató a Richter Gedeon gyógyszercég.

A kiállítás után a pályázati munkák átvehetők a WKK-ban 2017. január 11. és 30. között. További megőrzésükre helyszűke miatt nincs lehetősége a szervezőknek!