Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Wekerlei Sporttelep bérbeadása

Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete (1195 Budapest, Városház tér 18-20.) nyílt pályázatot hirdet a tulajdonában lévő alábbi ingatlan bérbeadására.

1) A pályázat tárgya
A Bp. XIX. ker. Kispest Önkormányzatának tulajdonában lévő 161013 hrsz. alatt felvett 13.190 m2 nagyságú Zoltán u. 42 - 48. sz. alatti sporttelep (Wekerlei Sporttelep) 10 évre történő bérbeadása, a közösségi célra használt 3000 m2 nagyságú terület valamint a főépületben található lakás kivételével. A bérleti szerződés a pályázati felhívás 12.) pontjában szereplő, bérlő által vállalt kötelezettségek nem vagy nem megfelelő teljesítése esetén az 5. év elteltével a bérbeadó által egyoldalúan felmondható.

Az ingatlan per-, teher és igénymentes, jelenleg a Gazdasági Ellátó Szervezet (1192 Budapest, Ady E. út 7., továbbiakban GESZ) kezelésében áll. Környezetvédelmi, természetvédelmi kötöttség alatt nem áll. Az ingatlan műemléki jelentőségű területen helyezkedik el, építési engedélyhez kötött tevékenységhez műemlékvédelmi szakhatósági hozzájárulás, építési engedélyhez nem kötött tevékenységhez örökségvédelmi bejelentés szükséges. Az ingatlan részletes leírását a pályázati felhívás 17.) pontja tartalmazza.
Az ingatlan használatba vétele 2016. november 1-jén történhet meg.

A bérleti szerződés tervezete 

2) A pályázat résztvevője
A pályázat résztvevője az lehet
- akinek köztartozása, az önkormányzattal, bármely intézményével vagy kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságával szemben fennálló tartozása nincs, és
- aki nem áll végelszámolás, csőd- vagy felszámolási eljárás, adósságrendezési eljárás hatálya alatt.
- alapító okiratában, társasági szerződésében, cégkivonatában vagy egyéni vállalkozói okmányirodai regisztrációjában tevékenységi körei között a sportlétesítmény működtetése (cégjegyzékbe bejegyzett gazdasági társaság, egyéb szervezet esetén TEÁOR 93.11) szerepel.

3) A pályázat elbírálásának módja
A pályázatok formai vizsgálata után – melyet a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodája végez – a döntés-előkészítő munkacsoport ad javaslatot a képviselő-testület részére a pályázók közül a pályázat nyertesére illetve a pályázók további sorrendjére. A döntés-előkészítő munkacsoport megfelelő indoklással javasolhatja a képviselő-testületnek, hogy a pályázatot eredménytelenné nyilvánítsa.
A pályázat nyerteséről a döntés-előkészítő munkacsoport javaslata alapján a képviselő-testület dönt.

4) A pályázat kiírójának nyilatkozatai
4.1. A pályázat kiírója kijelenti, hogy az ingatlan per-, teher- és igénymentes.
4.2. A pályázat kiírója kijelenti, hogy a pályázatok beérkezése és az értékelés lefolytatása után fenntartja a jogot, hogy a kiírást eredménytelennek nyilvánítsa és nem kötelezhető szerződéskötésre. A szerződéskötés elmaradásával összefüggésben semmiféle kártérítésnek helye nincs.
4.3. A pályázat kiírója kijelenti, hogy csak azokat a pályázatokat tekinti érvényesnek, melyeknél a pályázat az előírt határidőn belül beérkezett és jelen pályázati felhívásban előírt feltételeknek megfelel.
A pályázatok elkészítésével kapcsolatos költségek a pályázót terhelik.
A feltételek nem teljesítéséből adódó esetleges kizárás felelőssége a pályázót terheli.

5) A pályázatok benyújtása
A pályázatot lezárt borítékban, 2 példányban kell benyújtani a kiírásban megjelölt határidőre és helyre. A borítékra kérjük ráírni:
„WEKERLEI SPORTTELEP PÁLYÁZAT”
A pályázatot Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Jegyzői titkárságán kell személyesen leadni (1195 Bp. Városház tér 18–20. I. em. 27.)
Beérkezési határidő: 2016. május 17. 16.00 óra

6) A pályázatok bontásának helye és időpontja
A pályázatok bontásának helye: Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Alpolgármesteri Titkárság (1195 Budapest, Városház tér 18-20. II. em. 76.)
A pályázatok bontásának időpontja: 2016. május 18. 11.00 óra
A pályázó vagy képviselője a bontásnál jelen lehet.

7) A pályázat feltételei
7.1. A pályázó kijelenti, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. Törvény 3. §. (1). bekezdése 1. pontja szerinti átlátható szervezetnek minősül.
7.2. A pályázó kijelenti, hogy a pályázat feltételeit elfogadja.
7.3 A pályázó nyilatkozik arról, hogy a 2. pontban meghatározott feltételeknek megfelel.
7.4 A pályázó kötelezettséget vállal a mellékelt Bérleti szerződés elfogadására.

8) A pályázat tartalmi követelményei
8.1 A pályázatnak tartalmaznia kell a Pályázati felhívás 7) pontjában felsorolt nyilatkozatokat.
8.2 A pályázatnak tartalmaznia kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 30 napon belüli igazolását arról, hogy a pályázónak nincs lejárt esedékességű adó- vagy vámtartozása.
8.3 A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó részére adott, a pályázó eddigi saját tevékenységével kapcsolatos, tenisz sportlétesítmény üzemeltetésére vonatkozó legalább egy pozitív referenciaigazolást, a sportpálya hasznosításának üzleti tervét és a beruházásokról szóló elképzeléseket.
8.4 A pályázatot a Pályázati felhívás 12.) pontjában feltüntetett szempontok figyelembevételével kell elkészíteni.

9) A pályázati biztosíték mértéke
A pályázati biztosíték mértéke: 500.000,- Ft
A biztosítékot a pályázat benyújtási határidejéig a XIX.ker. Önkormányzat GESZ OTP Banknál vezetett 11784009 - 15519023 számú bankszámlájára kell befizetni. A közlemény rovatban a következőket kell feltüntetni:
• A pályázó neve (rövidítés esetén egyértelmű azonosíthatóság),
• „WEKERLEI SPORTTELEP PÁLYÁZAT”
A nyertes pályázó esetében a befizetett biztosíték óvadékká alakul át.
A kiíró a pályázati biztosítékot
a) a pályázati felhívás visszavonása,
b) az eljárás eredménytelenségének megállapítása,
c) a pályázatnak a beérkezési határidőt megelőző visszavonása,
d) a nem nyertes pályázó részére az ajánlati kötöttség megszűnése
esetén a pályázat elbírálását követő 8 munkanapon belül, kamat felszámítása nélkül visszafizeti.

10) Információszolgáltatás
A pályázatról felvilágosítás Zubor Attila GESZ igazgatótól kérhető a 3474-623 telefonszámon, illetve a gesz@kispest.hu e-mail címen. Az ingatlan előzetes bejelentés és egyeztetés alapján tekinthető meg.

11) A Pályázatok elbírálása az alábbi szempont szerint történik
Az elbírálás szempontjai:
a) felajánlott havi bérleti díj nagysága (minimális összege 150.000,- Ft/hó): 60 %
b) a sporttelepen történő további fejlesztések vállalása 40 %
ezen belül: a sporttelep kerítésének felújítása 25 %
műfüves teniszpálya építése 10 %
további egy sátor létesítése 5 %
Az a) szempont értékelésénél a legjobb ajánlatot tevő az ott adható maximális százalékpontot kapja, a többi pályázó a legjobb ajánlattól való eltérés függvényében arányosan csökkentett százalékpontot kap.
A b) szempont esetén a pályázatra adható százalékértéket a bírálóbizottság értékeléssel állapítja meg. Azonos vállalás esetén a korábbi vállalt határidő előnyt élvez.

12) A pályázó kötelezettséget vállal az alábbiakra
2016. december 31-i határidővel:
- a műfüves labdarúgó pálya köré az utcafronttal határos két oldalra 5 méter magas labdafogó háló létesítése,
- 2 db teniszpálya téliesítése (sátor létesítése) és fűtésének kialakítása, amely lehetővé teszi a sportcélú használatát a teljes naptári évben.

2020. december 31-i határidővel:
- a műfüves labdarúgópálya világításának biztosítása,
- legalább 5 teniszpálya tekintetében automata öntözőrendszer kiépítése.

A pályázó kötelezettséget vállal továbbá arra, hogy:

- a kerületi köznevelési intézmények részére ingyenesen biztosítja a sporttelep használatát hétköznap 8 – 16 óra között,
- részt vesz – az oktatási intézmények fenntartójával együttműködésben - a kerületi általános iskolai teniszprogram koordinálásában hétköznap 8-16 óra között,
- az önkormányzat részére ingyenesen biztosítja a teljes sporttelep használatát teniszverseny céljára, évente 2 alkalommal, előre egyeztetett időben,
- az önkormányzat részére ingyenesen biztosítja a műfüves labdarúgópálya használatát sportverseny céljára évi 6 alkalommal, előre egyeztetett időben,
- a lakosság részére ingyenesen biztosítja a műfüves labdarúgópálya használatát vasárnaponként 10-12 óra között,
- a lakosság részére a sporttelep nyitvatartási idejében ingyenesen biztosítja a szabadtéri fitness gépek használatát és gondoskodik azok folyamatos karbantartásáról, üzemszerű és biztonságos működéséről,
- a teniszpályákat folyamatosan karbantartja, szükség szerint felújítja, hálótartókat, hálókat, pályavonalakat karbantartja, szükség szerinti cseréli,
- a labdafogó hálókat szükség szerint felújítja, cseréli,
- a műfüves labdarúgópályát folyamatosan gondozza, karbantartja, üzemelteti,
- szükség szerint ellátja a kártevő-mentesítési feladatokat,
- a sporttelep körüli járdákat és a sporttelepet tisztán tartja, a hó-és csúszásmentesítést biztosítja, a zöld felületeket rendben tartja,
- kerékpártárolót biztosít,
- az öltözőket folyamatosan karbantartja, gondoskodik tisztán tartásukról,
- a sporttelepet illetve annak részeit sport céloktól eltérő célra csak bérbeadói engedéllyel használja,
- a folyamatos üzemeltetéshez szükséges feltételeket, a közüzemi díjak megfizetését saját költségen biztosítja,
- a sporttelep nyitvatartási idejében büfét üzemeltet, a büfé üzemeltetését harmadik személynek csak a bérbeadó engedélyével adja át,
- tevékenységével kapcsolatosan felelősségbiztosítást köt,
- a teljes létesítmény működtetése, üzemeltetése (beleértve a kiszervezett szolgáltatásokat), karbantartása, fejlesztése és a végrehajtott beruházások során bérlő úgy jár el, hogy a lehető legnagyobb mértékben szolgálja a polgármesteri Programban, az Integrált Városfejlesztési Stratégiában kitűzött fenntarthatósági, környezetvédelmi, energetikai és társadalmi célokat és azokat a vállalásokat, amelyeket az Önkormányzat és a polgármester a Polgármesterek Szövetségéhez (Covenent of Mayors) való csatlakozással tett.

13) A pályázatok elbírálásának határideje
A pályázatok elbírálásának határideje: 2016. június 30.

14) A pályázók értesítése
A pályázókat írásban értesítjük a döntésről az elbírálást követő 8 napon belül.

15) A pályázat nyelve
A pályázat nyelve magyar.

16) A kiíró a pályázattal kapcsolatban a következő jogokat tartja fenn
a) a pályázó a pályázat kiírójától a pályázat lényegét nem érintő kérdésekben írásban felvilágosítást kérhet azzal, hogy a pályázat kiírójának válasza semmilyen formában nem eredményezheti a pályázatban megfogalmazott feltételek olyan megváltoztatását, amely az értékelés során a beérkezett pályázatok sorrendjét módosítaná
b) a pályázatok felbontását követő 8 napon belül a Képviselő-testület Tulajdonosi Bizottsága versenytárgyalás tartásáról dönthet
c) a nyertes pályázó visszalépése esetén jogosult a pályázat soron következő helyezettjével szerződést kötni,
d) a pályázatot érvénytelennek nyilváníthatja, ha
- a pályázat elbírálásakor a versenyeztetési eljárásról szóló önkormányzati rendeletben foglalt összeférhetetlenségi szabályokat megsértették
- valamely pályázó a pályázati eljárás tisztaságát vagy a többi pályázó érdekeit súlyosan sértő cselekményt követ el.

17) Az ingatlan részletes leírása
Az ingatlan Kispest Wekerle-telep dél-keleti részén fekszik a Nádasdy u. – Zoltán u. – Kende köz és Dobó K. u. által határolt területen, címe: 1192 Budapest, Zoltán utca 42-48., helyrajzi száma: 161013, teljes területe 13.190 m2. A területet városias, szabadon álló általában 2-6 lakásos kertes, illetve társasházak övezik teljes közműellátással. A környező utak burkoltak és a Nádasdy u. gyűjtőútként BKV buszforgalmat bonyolít. A sportpálya több évtizede kiszolgálja a térség lakosságának sport és mozgás igényét. A sportpálya előre gyártott betonkerítéssel körülkerített.
A létesítményben elkerített 10 db salakos teniszpálya, műfüves labdarúgópálya és street ball pálya található. A pályák között tuja sor és járda található. A sporttelepen szabadtéri fitness gépek találhatók.
A sporttelep Kende köz felőli oldalán elkerített 3000 m2 nagyságú terület közösségi célú használatra áll a lakosság rendelkezésére, ez a terület nem képezi a pályázat tárgyát.
A kiszolgáló épületek a telekhatáron állnak. A főépület hagyományos szerkezetű, nyeregtetős épület, cserépfedéssel, a hozzátartozó toldaléképületek lapostetős kivitelűek. A főépületben található lakás, büfé és kívülről megközelíthető meleg vizes mosdó, illetve WC helyiségek. Az épület fűtése gáz parapet konvektorokkal megoldott.
Az öltöző épület a főépülettel átellenes oldalon a terület déli részén fekszik hagyományos teherhordó szerkezettel és lapos tetős kivitelben bitumenes fedéssel. Az öltözők az épületet hossztengelyben kettészelő folyosóról nyílnak, melyekből zuhanyzók ágaznak el. Az öltöző épületében külső megközelítéssel, kazánház gázkazánnal és elektromos vízmelegítővel került elhelyezésre. Az öltözőépület mellett található a könnyűszerkezetes, egy légterű raktározásra használt hullámlemezzel fedett építmény.
Az épületek területi kimutatása:
Főépület bruttó alapterülete 140 m2, mely tartalmaz egy lakást, büfét, közlekedőt, külső tárolót. A főépületben lévő lakás nem képezi a pályázat tárgyát.
Öltöző épület bruttó alapterülete 105 m2, mely tartalmaz két öltözőt, WC-éket, vizesblokkot, kazánházat, gázfogadót ipari gázórával (jelenleg inaktív).
Raktárépület 55 m2
Az épületek felújított állapotban vannak, apróbb karbantartási munkálatok szükségesek.
A sporttelepen található közművek: vezetékes gáz, villany, víz, csatorna, telefon.
A sportpálya vonzáskörzetében közel 30 ezer ember él (Wekerle-telep Hagyományos Kispest), sportolási lehetőségeik igen korlátozottak. A legközelebbi sportlétesítmény a Önkormányzati Sporttelep a Katona József utcában.

18) A bérleti szerződés megkötésének feltételei
18.1. Érvényes pályázatról szóló képviselő-testületi döntés
18.2. Személyazonosságot igazoló okiratok
18.3. Cégkivonat, aláírási címpéldány

19) Egyéb rendelkezések
19.1. A pályázat kiírója a pályázat beérkezési határidejét indokolt esetben egy alkalommal, legfeljebb 15 nappal meghosszabbíthatja, amiről – az indok megjelölésével – a pályázati felhívás közlésével megegyező helyeken és módokon, az eredeti beérkezési határidő lejárta előtt legalább 10 nappal köteles hirdetményt megjelentetni.
19.2. A pályázat kiírója a pályázati felhívást a pályázat beérkezési határideje előtt visszavonhatja, amiről a pályázati felhívás közlésével megegyező helyeken és módon a beérkezési határidő lejárta előtt köteles hirdetményt megjelentetni.
19.3. A pályázó a pályázat beérkezési határidejének lejártáig módosíthatja vagy visszavonhatja pályázatát. A beérkezési határidő lejártát követően a benyújtott pályázatok nem módosíthatók.
19.4. A pályázó ajánlati kötöttsége a pályázat beérkezési határidejének lejártától az elbírálási határidő lejártát követő 30. napig tart.
19.5. A pályázat során felmerülő vitás esetekben a Ptk. vonatkozó rendelkezései az irányadók.