PROGRAMAJÁNLÓ  2015. január 26.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Mackócsalogató

Mackócsalogató táncház, farsangi mulatság és wekerlei „őshonos” mackók kiállítása lesz a Wekerlei Kultúrházban 2015. február 7-én, szombaton 16.00–18.00 óráig. A mackókiállítás március 2-ig tart.

macko

Biztos sokan tudják, hogy a néphiedelem szerint február 2-án (gyertyaszentelő napján) kijön a medve barlangjából. Ha meglátja az árnyékát, akkor visszabújik még és alszik tovább, mert hosszú lesz a tél. Ha viszont borús idő van, akkor kinn marad, mert rövidesen jön a tavasz! Bár ezt a hiedelmet a meteorológusok nem igazolták, ezen a napon évről évre izgatottan várjuk, mit jósolnak nekünk a medvék.

A farsangi jelmezes táncházban a medvetalpalávalót a Fakutya Együttes húzza. Vezeti: Halmos Kata. A kézműves foglalkozáson fénycsalogató gyertyamártás várja a gyerekeket és szüleiket!

Mackókiállítás: A WKK 2015. január 5. és február 2. között várja kölcsönbe azokat a kedves mackókat, amelyeket gazdijaik szívesen kiállítanának a kultúrházban a wekerlei "őshonos" mackók tárlatán. A kiállítás február 7-től március 2-ig tart, ezután a mackók visszakerülnek otthonaikba. A legidősebb mackó "családját" megjutalmazzák. További részletek wkk.kispest.hu-n.