PROGRAMAJÁNLÓ  2015. február 18.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Zöld Szombat - Magvas nap

Magok és palánták csereberéje, gyógy- és fűszernövények vására, kertészeti előadások lesznek 2015. március 7-én a Wekerlei Kultúrházban az Átalakuló Wekerle csoport és a WKK szervezésében.

magborze-wkk02

Szeretettel várnak a szervezők március 7-én, szombaton 14 órától minden kertbarátot a tavaszi magbörzére. Hasznos lesz annak ez a délután, akinek több vetőmagja van, mint amit idén fel tud használni, akinek nincs vetőmagja, de kertészkedne, akinek van egy-két elfeledett régi zöldségfajtája, de érdemes ellátogatnia annak is, akit csak érdekel a sokféleség, az ökologikus gazdálkodás. 

Az Átalakuló Wekerle csoport és a WKK közös szervezésében immár hagyományosan megvalósuló rendezvény idén is színes programokat kínál a biokertészkedés iránt érdeklődőknek. Lesz biokertész tanácsadás, gyógyteák, olajos kivonatok, gyógynövények vására és tanácsadással egybekötött bemutatója, tájfajta gyümölcsfák vására, és alkalom nyílik a kispesti közösségi kertekkel való ismerkedésre.
A Szelesné Kása Ilona népi iparművész által vezetett műhelyfoglalkozáson a festőnövények XXI. századi használatáról lesz szó, és festőnövényekkel névtáblát is készíthetnek a jelentkezők. (A műhelyfoglalkozásokra előzetes jelentkezés szükséges a 282-9895-ös vagy a 358-0690-es telefonszámokon, illetve az info.wkk@gmail.com címen. A foglalkozás anyagköltsége: 1.000.-/ fő)
Míg a szülők magokat és tapasztalatokat cserélnek, addig a gyerekek sem fognak unatkozni, ők magokat vethetnek és cserepet díszíthetnek.
A magbörzével párhuzamosan két érdekes előadásra is sor kerül:
15.30-tól a termesztés közegeiről, talajtípusokról, természetes és mesterséges termesztő közegekről hallhatnak előadást Helfné Szabó Zsuzsa vezetésével.
17.00 órától „A gyümölcsök beltartalmi értékei – a gyümölcsök szerepe a táplálkozásban” címmel Dr. Barna Tamás tart előadást.
A Zöld szombat rendezvényen nyílik meg Pleszkán Orsi meseképfestő Mesevirágom című kiállítása. Az érdeklődők a helyszínen megismerkedhetnek az alkotóval, és válogathatnak a mesésen megfestett tárgyak között.

A Zöld szombaton a részvétel ingyenes!

A program támogatói: Panelpék, Barna és Fiai Faiskola, Zöld-Tanya
Időpont: 2015. március 7., szombat 14.00 – 18.00
Helyszín: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár,
1192 Budapest, Petur u. 7.
Tel.: 282 9895, 358 0690
Honlap: wkk.kispest.hu, atalakulowekerle.blogspot.hu