PROGRAMAJÁNLÓ  2015. július 09.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Sziget idén is

Immár a 23. alkalom lesz idén augusztus 10-17. között, hogy elvonulhatunk egy hétre, egy ideiglenes „Csodaországba”: ismét megnyitja kapuit a Sziget „Fesztiválköztársaság”.

sziget2015

A főbb sztárok most sem akárkik: Európa legjobb fesztiváljának „Mínusz Egyedik” napján, azaz augusztus 10-én a világ egyik legmenőbb popsztárja, Robbie Williams lép színpadra az Óbudai szigeten. Lélegzetelállító vizuálokkal és a legnagyobb bulival érkezik Avicii a Sziget Nagyszínpadára, illetve a Kings Of Leon is tiszteletét teszi a karcosabb vonal képviselői közül, és itt köszönthetjük ismét a fergeteges bulijairól híres Gogol Bordello zenekart is. A Sziget utolsó estéjén ráadásul egy minden eddiginél látványosabb tűzijáték-, fény- és lézer show is várható, a Sziget Fesztiválköztársaság End Show-ját ezúttal Martin Garrix zenéje kíséri.

Telekom Aréna néven visszatér a Szigetre az elektronikus tánczene megasátra, ahol az alt-J, a Florence and the Machine vagy Jamie Woon a húzónevek, az A38 nagysátrába a legújabb lemezével érkezik a Katie White énekesnő és Jules De Martino multiinstrumentalista-producer alkotta indie-dance-pop duó, a The Ting Tings. Rajtuk kívül Tyler The Creator, a méltán híres Infected Mushroom duó érkezik. Újra a Szigeten álthatjuk – keményebb zenét kedvelőknek - az Enter Shikarit, a Limp Bizkitet. The Gaslight Anthem, Interpol, Knife Party, Gentleman, Dropkick Murphys, Ellie Goulding, Kasabian, Damian LAzarus, Dj Marky & Stamina MC - a sort majdnem a végtelenségig lehetne folytatni az idei kínálatból.
A világzenei műfajt erősíti a MasterCard Világzenei Nagyszínpadon fellépő Mariza, a latin ska szicíliai királya, Roy Paci & Aretuska Allstars, a Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, lehengerlő latin popzenéjével a Che Sudaka és a LaChiva Gantiva. Lassan a Sziget házi zenekarává válik a Leningrad, mely a Sziget azon visszatérői közé tartozik, amelyben nem lehet csalódni, az orosz underground és ska hívei most is megkapják a magukét. Hazánkat pedig a PASO, a Ladánybene 27, Szalonna és bandája, a Besh o droM, valamint a jellegzetes délszláv muzsikájával az utóbbi években nemzetközi szenzációt keltett Söndörgő képviseli majd.

Látványos, időjárás- és fesztiválálló és ne legyen balesetveszélyes – többek között ezeknek a kritériumoknak kell megfelelniük azoknak az alkotásoknak, amelyek a fesztivál több pontján lesznek láthatóak, áthidalva a tereket és időket a legkülönbözőbb elfoglaltságok között. A szokásos fejlett Sziget infrastruktúra sem marad el, biztosítva a kultúrált ellátást és körülményeket.

Sándor Péter
325 Studios