PROGRAMAJÁNLÓ  2017. április 20.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

XIII. Wekerlei Székelykapu Napok

A XIII. Wekerlei Székelykapu Napokat 2017. május 19-21. között rendezi a Magyar Kolléguium Kulturális Egyesület, a Wekerlei Futóklub és a Wekerlei Társaskör az önkormányzt támogatásával. 

wszn

Péntek, 05. 19.
Wekerlei Társaskör pincegalériája
17:00 Körforgás – T. Szilágyi Ágnes fényképkiállításának megnyitója
19:00 Rondó – zenei utazás ifjú tehetségekkel – a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek hangversenye (Szerkesztette: Csonka Gábor)

Szombat, 05. 20.
Kós Károly tér
10:00-14:00 Nagyszínpad: Tiéd a színpad!
Ismét a gyerekeké lesz a színpad: fellépnek a kerület óvodáinak és iskoláinak csoportjai, valamint a helyi amatőr gyermekcsoportok. Néptánc, modern tánc, sportbemutatók. A Wekerlei Kultúrház szervezésében.
10:00-18:00 Életfa tere
Víz ihlette játékok és kézműves foglalkozások. Aki szeretne, részt vehet a "Kincskeresésben", azaz kis kalózzá változva térképpel keresheti fel a résztvevő sátrakat, pecséteket gyűjthet, amiket aztán beválthat egy zászlócskára, ami majd beépül a nagy, közös, wekerlei hajóba. Szeretnénk, ha a nagy hajót minél több zászlócska díszítené, hogy minél szebb legyen a nap végén! A Kincskereső játékra a Wekerlei Önkéntesek sátrában lehet jelentkezni.
14:00 Zenepavilon: A süteménysütő verseny közönségkóstolása
15:30 Vízkalligráfus bemutató az Életfa előtt, a játszótér és a szökőkút közötti járdaszakaszon történő vízzel írás. Akinek van kedve, maga is kipróbálhatja!
16.30-20:30 Nagyszínpad
A sütisütő verseny eredményhirdetése, a szabadtéri fotókiállítás közönségdíjának átadása
Kereplő Bábszínház előadása
Adol
Wekerlei Mozgásműhely gyermek zumba csoportja
VonZArt Táncegyüttes
Gólyalábas zsonglőr show (interaktív a gyerekek, résztvevők bevonásával)
Vinczek György alpolgármester köszöntő beszéde
A Wekerlei Mozgásműhely Hastánc show
Fakutya zenekar és Halmos Kata
A rejtelmes HAJÓDOMB
Este 21 óra körül a B-shop zenekar játszik a kocsmánál
Egész nap: WTE sátor információk, elősegélyhely, wekerlei tárgyak vására, klubok, Zöld út-Átalakuló Wekerle, kocsma, pónilovaglás, ringlispíl, „durrbele”, céllövölde, játékhorgászat
Wekerle titkai – helytörténeti kocsikázás

Vasárnap, 05. 21.
A Hungária útnak a Vajk és Vonás utca közötti szakaszán (a Kós iskolánál)
8:30 XV. Wekerlei Székelykapu Futás. Regisztráció.
10:00 Rajt
11:15 Az óvodás futás rajtja

Kós Károly tér
14:00-18:00 Wekerlei Piknik
Egy kellemes vasárnap délután a Kós Károly téren. Barátok, szomszédok, ismerősök, ismeretlenek.. A piknik hangulatot különböző helyi csoportok bemutatkozása színesíti. A sportbemutatókhoz a vállalkozó szellemű piknikezők akár csatlakozhatnak is. A test próbatétele után a szellem is tornáztatásra vár, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár sátraiban kvíz feladatokkal és irodalmi fejtörővel várják az érdeklődőket. A Tatay Színház 2 előadással a gyerekeket várja és rendhagyó módon ebben az évben a felnőtt közönségnek is készülnek egy mesével. Idén több új csoport is bemutatkozik. Az érdeklődők megismerhetik a gyeplabdát, beletekinthetnek az akrobatika és a zsonglőrködés rejtelmeibe, valamint megismerhetik a Wekerlei Népdalkört és a Karuna Mantra Experiment zenéjét is.
A legkisebbeket örömmel várják a Wekerlei Kuckó és a Katolikus közösség sátraiban.
A résztvevő csoportok:
Farkasné Erzsébet Wekerlei Kultúrházi Zumbagold csoportja, Kangatraining Pannival, Gyeplabda-ÉpítőkHockey Club, Cirkuszolj Velem!, Katolikus Közösség, Evangélikus Közösség, Magyar WingTsun Egyesület, Kispesti Iskola, Karuna Mantra Experiment, Felhő együttes, Wekerlei Bocsa Sportegyesület, Wekerlei Könyvtár, Wekerlei Népdalkör, WTE Kör-Kötő-Kör, WTE TársasJáték Klub.

FOTÓZZON ÖN IS!
Számítunk segítségére! Kérjük, küldje el 5 legkedvesebb fotóját a Wekerlei Székelykapu Napokról nekünk, hogy aztán együtt gyönyörködhessünk benne. Várjuk a képeket a wekerle2017@gmail.com e-mail címre. Köszönjük!

Rendezi a Magyar Kollégium, a Wekerlei Társaskör Egyesület és a Wekerlei Futóklub
Együttműködő partnerek: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár, Wekerlei Önkéntes Centrum

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

wszn2017

wszf2017