PROGRAMAJÁNLÓ  2017. július 05.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Negyedszázados a Sziget Fesztivál

Idén a 25. Sziget Fesztivált rendezik meg augusztus 9. és 16. között, és az induláskor sokan nem gondolták volna, hogy egy kamaszkori lázadásnak tűnő esemény önmagában megéri a saját tinédzser éveit, sőt, európai szinten is meghatározó jelenséggé növi ki magát.

sziget2017-2

Elgondolkodtató, hogy a Szigetre kilátogató vendégek jelentős része nem is élt még akkor, amikor az első hangok 25 éve felcsendültek a hangfalakból. Ennek a hosszú időnek a magyarázata többek között az, hogy a Sziget nem csupán egy sok-sok koncertből álló rendezvénysorozat, hanem valódi kulturális forgatag is egyben.

Ez ebben az évben sincs másképp, a töménytelen zenei produkció mellett – Pink a nulladik napon, Major Lazer, Dimitri Vegas & Like Mike, Bad Religion, Kasabian, PJ Harvey, Rita Ora, Biffy, Clyro, Macklemore & Ryan Lewis, Billy Talent, Jamie Cullum, Interpol, Rudimental, George Ezra, Steve Aoki, White Lies, Mondo Diao, DJ Shadow, Vince Staples, Belga, Ivan and the Parazol, Kerekes Band, 30Y, Quimby, Punnany Massif, Bohemian Betyars, Halott Pénz, Hiperkarma, Irie Maffia, Fish! és még sokan mások – rengeteg nem zenei jellegű produkció is látható, hallható a Nagy Utcaszínházban, a Cirkusz sátraknál, az Art of Freedom kiállításon és a Sziget területén lépten-nyomon.

A szervezők mindemellett továbbra is elkötelezettek a környezettudatosság irányába, igyekeznek a területet érő terhelést optimalizálni, a szemetet és a felhasznált erőforrásokat folyamatosan csökkenteni. A rendezvényről további rengeteg információ található a www.sziget.hu oldalon.

Szöveg és kép: Sándor Péter