PROGRAMAJÁNLÓ  2017. október 18.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

VI. BabaArt – Művészetek kisebbekre hangolva

Minden évben kiemelt jelentőségű esemény a KMO-ban a BabaArt Művészeti Napok és Szakmai Konferencia. Idén 2017. november 5-6-án rendezik meg.

babaart2017

A KMO Művelődési Ház minden hónapban babaszínházi előadással várja legkisebbeket, 2012 óta a 30-nál több előadáson 2200 néző vett részt. Minden évad kiemelt jelentőségű eseménye a BabaArt Művészeti Napok és Szakmai Konferencia. Idén 2017. november 5-6-án rendezik meg, immár hatodik alkalommal.  A program célja, hogy a különböző művészeti ágak egy lépéssel közelebb kerüljenek a kicsikhez, megteremtve az első találkozás lehetőségeit: bábszínházi, a képzőművészeti, irodalmi és a zenei élmények sokaságát.

Minden alkalommal művészeti játszóház várja a gyerekeket, mely számos játéklehetőséget rejt. A rendhagyó szín és formavilág, a kézzel készített játékok, sok-sok tapasztalat lehetőségét kínálják, melyek élmények és tanulás határán találkoznak.

A rendezvény első napján kiállítás (művészeti élmények kicsikre hangolva – fotó kiállítás), babaszínház  (KÖRFORGÁS - az Aranyszamár Bábszínház babaszínházi előadása) és művészeti játszóház  (látom, hallom, érzem- értem) várja az érdeklődő családokat.

A BabaArt rendezvény 2016-ban szakmai innovációs díjat nyert a Kultúrházak éjjel-nappal keretén belül.

A BabaArt egy fontos szakmai találkozópont minden évben, egy izgalmas, hömpölygő tapasztalatcsere minden szakember számára. A konferencián több szakma képviselői találkoznak: színházak, könyvtárak, művelődési házak, múzeumok szakemberei. A bölcsődei, védőnői ellátórendszerben dolgozók, felsőoktatás tanárai és hallgatói valamint könyvkiadók képviselői.

A konferencia hatóköre évről évre bővül: Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, Kognitív Fejlődéslélektani Kutatóközpont, Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Eötvös Loránd Tudomány Egyetem-TÓK, Magyar Bölcsődék Egyesülete, Zsigmond Király főiskola, V, VI, VIII, XI, XIII., XV, XVIII, XIX, XVII, XXII., művelődési házak, könyvtárak, bölcsődék, védőnői szolgálatok, Móra Könyvkiadó, önkormányzatok munkatársai vesznek részt.   

A lakossági és szakmai programokról bővebb információ:
Csóka Eszter, tel.: 30/855-3146, email: artcsooka@gmail.com

Rendezvényünk Kispest Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Népművelők Egyesülete támogatásával valósul meg.

KMO