PROGRAMAJÁNLÓ  2017. november 15.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kézműves vásár és Csellókoncert a WKK-ban

Meglepően sok ügyes kezű amatőr kézműves él Wekerlén és környékén, aki szemet gyönyörködtető és rendkívül igényes használati és dísztárgyakat készít. A Wekerlei Társaskör Egyesület által szervezett hagyományos karácsonyi kézműves vásárt idén december 9-én, szombaton 14.00-től 19.00 óráig rendezik meg a Wekerlei Kultúrházban.

kezmuves-vasar-wkk01

A helyi és környékbeli kézművesek termékeinek vásárán az ünnepi dekorációkon kívül egyedi ajándékok között válogathatnak a látogatók. Ugyanezen a délutánon a Kispesti Csellózenekar karácsonyi koncertjét is érdemes meghallgatni.
A vásárról részletek itt olvashatóak: http://wekerletelep.hu/wekerlei-kezmuves-vasar
A belépés díjtalan!
Az esemény a Wekerlei Társaskör Egyesület és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár közös rendezvénye.

Mi lenne szebb és megnyugtatóbb a nagy karácsonyi készülődésben, mint a cselló bársonyos hangját hallgatni egy órácskára? A Wekerlei Kultúrházban karácsonyra hangolva húzzák a vonót a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola csellózenekarának ifjú tagjai december 9-én, szombaton 15.00 órától.

csellózenekar-wkk01

Míg a földszinten a helyi kézművesek termékeiből válogathatnak az érdeklődők, addig az emeleti nagyteremben a fiatal zenészek karácsonyra hangolnak, és velük mi is hangolódhatunk. A Kispesti Csellózenekar tagjai lelkes és tehetséges növendékek, a kispesti zeneiskola tanulói. A legkisebbek alsó tagozatosak, a legnagyobbak gimnazisták, felnőttek. Repertoárjuk színes, a komoly hangvételű daraboktól egészen a könnyedebb műfajig. Játszanak gordonkára írt kamaraműveket két, három, négy szólamban, de gyakran kalandoznak el más hangszerek világába is.
A zenekar alapítói: Ugron Katalin és Dikáczné Kanfi Gabriella, Ambrózyné Tolnai Judit.
A koncert felkészítő tanárai: Ambrózyné Tolnai Judit és Dikáczné Kanfi Gabriella.
A részvétel díjtalan!

WKK