PROGRAMAJÁNLÓ  2018. március 05.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nemzetközi rovarbörze Kispesten

Komplex családi program várja az érdeklődőket 2018. március 11-én, vasárnap 9-15 óráig a KMO-ban.

bogarak

A fővárosban egyedülálló rendezvényen életkortól függetlenül mindenki jól érezheti magát és megtalálja a neki tetsző látványosságot. A látogatók gyönyörködhetnek a világ minden tájáról származó rovarok, lepkék színpompás látványában. A kiállítók évek óta külföldről is érkeznek, Ausztriából, Csehországból, Erdélyből és Szlovákiából.
A börzét kiegészítettük a csigák, hüllők és más kisállatok /kaméleon, pókok/ világába való betekintéssel, ezt a komplexitást nagyon szeretik a vendégeink. De lesz itt ökoiskola és játszóház különböző furfangos kérdésekkel, simogatható és szelíd gekko, és tiszteletét teszi a Geoturiszt Magazin is. Valamint kaphatóak lesznek a gyűjtéshez szükséges kiegészítő eszközök, akváriumok és tárlók is.

A börzével a szervezőknek az is a céljuk, hogy a szépségek és ritkaságok bemutatása mellett felhívják az érdeklődők figyelmét a természet- és környezetvédelemre, az emberek nagyobb felelősségére ezzel kapcsolatban. A védett és kihalófélben lévő fajok bemutatásával ezen élőlények életének törékenységére, élőhelyük fokozatos eltűnésére mutat rá. Védeni a kell a természet kincseit, hogy legyen mit az unokáinknak hátra hagyni.

Bővebb információ a KMO honlapján: www.kmo.hu