PROGRAMAJÁNLÓ  2019. február 28.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Állati panaszok

Major-Takács Eszter animációsfilm-rajzoló meseillusztrációi 2019. március 2. és április 5. között láthatók a Wekerlei Kultúrházban.

denever

A tárlat kézműves foglalkozással egybekötött megnyitója 2019. március 2-án, szombaton 11.30-tól kezdődik, a Kesztyű című bábelőadást követően. A gyerekek a kiállító művész vezetésével optikai játékot, pörgettyűs kesztyűt készíthetnek majd. A megnyitón és a kézműves foglalkozáson bábszínházi belépőjegy nélkül is, díjtalanul részt lehet venni!

Major-Takács Eszter bemutatkozása:
"A kiállításomon nem a legközkedveltebb állatokról szóló, vidám hangvételű versek illusztrációi láthatók.
Ózdon születtem, így tanulmányaimat is ebben a városban kezdtem. Az általános iskola utána, a helyi Közgazdasági Szakközépiskolába jártam. Már itt megtaláltam a lehetőségeket a kreatív tevékenységekre. A színjátszó körben díszleteztem, és különböző dekorációkat készítettem az iskola számára. A középiskola elvégzése után kerültem fel Budapestre, ahol a Magyar Rajzfilm Kft-nél tanultam animációs film-rajzolónak. A képzés befejezése után lehetőségem nyílt rá, hogy részt vegyek a gyermekoktatásban. Mindig is foglalkoztatott a gyermekekkel való munka. Főiskolai tanulmányaimat az Eszterházy Károly Főiskolán végeztem történelem-mozgóképkultúra és médiaismeret szakon. Ezután lehetőséget kaptam arra, hogy Gyulai Líviusz rajzfilmsorozatában rajzoljak, az Egy Komisz kölyök naplójában. Jelenleg két kislányom ösztönöz a kreatív munkára, akik mindig újabb ötletekkel látnak el. Bízom benne, hogy a kiállítás a gyermekek és szüleik számára is örömet okoz."

A kiállítás április 5-ig, az intézmény nyitvatartási idejében díjtalanul megtekinthető!