PROGRAMAJÁNLÓ  2020. október 16.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

IV. Cégér Wekerlei Filmfesztivál – Hely- és ipartörténeti Filmszemle

Az országban egyedülálló, a Wekerlei Társaskör Egyesület által elindított filmfesztivált 4. alkalommal tartják meg a Wekerlei Kultúrházban 2020. november 7-8-án.

ceger-filmszemle

A CÉGÉR filmfesztivál pályázatára az elmúlt évekhez hasonlóan, amatőr és profi alkotók küldhették el munkáikat. Az ipar- és helytörténeti dokumentumfilmeket bemutató szemlére a következő kategóriákban várták az alkotásokat: települések történetét bemutató ismeretterjesztő filmek, településszociológiai dokumentumfilmek, portréfilmek, ipartörténeti filmek és Kispesti anzix: Kispestet és/vagy Wekerlét bemutató rövidfilmek.
A felhívásra 32 film érkezett, melyek közül a zsűri által kiválasztott alkotásokat november 7-én 14 órától és november 8-án 10 órától vetítik a Wekerlei Kultúrházban. A filmfesztivál második napján, a vetítést követően kerül sor az ünnepélyes díjátadóra.

A zsűri elnöke: Péterffy András Balázs Béla-díjas filmrendező, operatőr.

A kétnapos rendezvény helyszíne a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár Művelődési Ház (1192. Budapest, Petur u. 7.)

A filmfesztivál az NKA és Bp. Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata támogatásával valósul meg. Az esemény a Wekerlei Társaskör Egyesület és a WKK együttműködésében jön létre.

A részvétel díjtalan!