CIVIL, EGYHÁZI ÉS NEMZETISÉGI HÍREK  2021. február 01.      1,238
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szakmák próbaútján!

Megálmodták, megírták, és a Tesco „Ön választ, mi segítünk" című pályázatán nyertek. A sikeres projektről Deákné Császár Gabriella, a Kispesti Jóléti Egyesület projektvezetője tájékoztatta lapunkat.

szakmak02

Olyan kispesti középiskolás gyerekeket (10-15 főt) válogattak be a programba, akik tanácstalanok, hogy milyen irányba tanuljanak tovább, vagy nem volt senki, akitől valós információt kérhettek szakmákkal kapcsolatban. Esetleg kevés volt az önbizalmuk, bizonytalanok voltak önmagukban, sokat rágódtak azon, hogyan fognak beilleszkedni a leendő munkatársaik közé.

A szervezők azt ajánlották a gyerekeknek, hogy két általuk választott szakmát/munkát próbálhatnak ki kispesti munkahelyen, vállalkozásnál úgy, hogy mindkét helyen 1-1 napot tölthetnek el. Így „testközelből" tapasztalhatják meg a szakmák előnyeit, hátrányai, kérdezhetnek majd az őket fogadó szakemberek karrierjével, munkájával kapcsolatban, valamint a rájuk bízott feladatok után visszajelzést kapnak majd mentoraiktól.

A program második felében, március 18-án egy workshopon vehetnek részt, ahol lelki egészségfejlesztő, pálya- és stílustanácsadó, valamint fiatalokat felvételiztető szakemberek, trénerek tartanak érdekes előadásokat, interaktív tréninget azért, hogy felkészülten, biztosabb önismerettel, információkkal felvértezve, magabiztosan választhassanak szakmát/hivatást. A szakmák kipróbálását áprilisban kezdhetik a fiatalok.