CIVIL, EGYHÁZI ÉS NEMZETISÉGI HÍREK  2018. május 23.      1,095
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Holnap/Demain

A francia filmet Az Átalakuló Wekerle, Kispest Önkormányzata és a Védegylet együttműködésében mutatják be 2018. június 1-jén a kispesti Városházán.

holnap

A program időpontja: 2018. június 1. 17:00 - 20:30
Helyszín: Kispesti Városháza díszterme (1195 Bp., Városház tér 18-20.)

A film készítői a körülöttünk zajló klímaváltozás kapcsán körbejárták a világot. Arra kerestek jó példákat, hogy mit tesznek helyi közösségek azért, hogy Földünk élhető maradjon, hogy gyerekeinknek egy szebb, boldogabb világot biztosíthassunk.

A film előzetest ezen a linkén lehet megnézni:
https://www.youtube.com/watch?v=3Z1GN-2_2Yw&t=

Az esemény facebook oldala:
https://www.facebook.com/events/361183241059732/

A filmvetítés apropóját az Átalakuló Önkormányzatok kísérleti projekt adja. A projekt célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a helyi önkormányzatot és a klímaváltozás kihívásaira válaszokat kereső kispesti szervezeteket, közösségeket, és ezek együttműködése révén hatékonyabb és fenntarthatóbb változásokat hozzanak létre. A projekt nyolc országban fut párhuzamosan, Magyarországon az Átalakuló Wekerle civil szerveződés, Kispest Önkormányzata valamint a Védegylet együttműködésében valósul meg.

A filmvetítést követően beszélgetésre hívjuk Önöket - az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal munkatársait, képviselőit; a helyi civil szervezetek és szerveződések képviselőit; önkormányzati szervek, intézmények, iskolák, óvodák vezetőit és munkatársait; helyi vállalkozókat többek között -, hogy közösen térképezzük fel, milyen alulról jövő kezdeményezések élnek, működnek kerületünkben és milyen új vagy megerősített kezdeményezésseltudnánk Kispesten a leghatékonyabb pozitív változást elérni, és ennek érdekébenegyüttműködni.

A lehetőségek minél hatékonyabb kiaknázásához, a helyi igények és a közösségben rejlő kapacitások minél szélesebb körű felméréséhez mindenképpen számítunk az Ön vagy képviselője jelenlétére. Amennyiben már ismeri a filmet, esetleg korai Önnek az időpont, az nem kizáró ok arra, hogy részt vehessen a program beszélgető, együtt gondolkodó szakaszán, ami a vetítés és frissítők elfogyasztása után 19 órakor kezdődik.

Kérjük, amennyiben részt kíván venni a programon, jelezze nekünk az alábbi linken:
https://docs.google.com/forms/d/1eAXPzHJfW8JkSK8TpU8vtTpjzeUwrRfX9PmzGCN91-M/edit?usp=sharing