KÖZLEMÉNYEK  2021. november 17.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispesti Közösségi Költségvetés 2.0 – Aktivisták jelentkezése - Meghosszabbított határidő!

A közösségi vagy részvételi költségvetés a legdemokratikusabb állampolgári tevékenységek egyike. Megtanít arra, hogy pártpreferenciáktól függetlenül, együtt gondolkodva másokkal, feltárhatók és megoldhatók a helyi problémák. Szorosan összefügg a részvételi tervezéssel. Mindkettő érdekeltté teszi a résztvevőket a teljes folyamatban: problémafelvetés, tervezés, végrehajtás, ellenőrzés és visszacsatolás.

Kispest úttörő a magyarországi önkormányzatok között a közösségi költségvetés bevezetésének területén. Már 2016 óta szólhatnak bele közvetlenül is ilyen módon az itt élőkkel a közpénzek felhasználásába. A pandémia sajnálatos módon e téren is éreztette hatását, az érdeklődés lanyhult.

Elemezve az elmúlt évek tapasztalatait és a kispestiektől érkezett visszajelzéseket, megújult formában 2022. év elején kívánjuk útjára indítani a Kispesti Közösségi
Költségvetés 2.0 Programot, melynek megvalósításához keresünk és a járványhelyzetnek megfelelő formában készítünk fel önként jelentkező aktivistákat.

Jelentkezési határidő: 2022. január 10.

JELENTKEZÉSI LAP  

ONLINE JELENTKEZÉS