KÖZLEMÉNYEK  2018. december 11.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispesti Közösségi Költségvetés 2019.

A Kispest újság korábbi mellékletében Polgármesteri Programom részeként harmadszorra kértem arra a kispestieket, hogy a Közösségi Költségvetés 2019. program részekén osszák meg velem javaslataikat. Ezzel a lehetőséggel élve idén minden eddiginél több, rekord számú, több mint 1200 javaslat érkezett hozzánk, melyeket kollégáim az elmúlt hetekben a megvalósíthatóság szempontjából egyenként megvizsgáltak.

Számos olyan javaslat is érkezett, melyek nem tartoznak helyi önkormányzati hatáskörbe. Ilyenek például a tömegközlekedésre, jelzőlámpákra, gyalogátkelőhelyekre vonatkozó javaslatok, melyeket továbbítottunk az illetékes fővárosi szerveknek. Több kisebb beruházásról szóló, például egyes fák gallyazása, apróbb javításokra vagy egy-egy szemetes kihelyezésére vonatkozó kérést az illetékes szakirodák automatikusan beterveznek következő évi feladataik közé, így azokról most nem kell döntenünk.

A szavazólap kitöltésével és visszaküldésével arról dönthetnek a kispestiek, hogy az egyes városrészekben mely projekt 2019-es megvalósítását szeretnék támogatni. Ennek érdekében kérem, hogy városrészenként csak egy fejlesztési tételre szavazzanak. A legtöbb szavazatot kapott javaslatot az önkormányzat 2019-ban megvalósítja. A szavazás eredményéről a Kispest újságban részletesen beszámolunk majd.

Gajda Péter,
Kispest polgármestere

- online szavazás linkje: https://goo.gl/forms/oBIbTV5W0CLOP4i92 
- szavazólap - pdf
- szavazólap - doc