HÍREK  2018. június 07.      2,917
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Díjakat adtak át Kispest születésnapján

Idén Gábor Ilona, a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház igazgatója, Fóris Kálmán, a Kispest-Központi Református Egyházközség presbitere és Zupkó Gábor korábbi polgármester, az Európai Unió magyarországi képviseletének vezetője kapta meg a Kispest Díszpolgára címet. Tizen Kispestért Díjat, tizenöten Dicsérő Oklevelet, nyolcan pedagógus kitüntetést vehettek át a Kispest várossá nyilvánításának 147. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi testületi ülésen a KMO Művelődési Házban. A rendezvényen közreműködött a Kispesti Művészeti Iskola szimfonikus zenekara, Szabó Sipos Barnabás színművész és Ella Márk, a Mágnes Színház tagja.

Díjakat adtak át Kispest születésnapján
A képre kattintva galéria nyílik. (49 kép)

Kispest polgármestere arról beszélt az ünnepségen, hogy az ünneplés mindig alkalmat nyújt a számvetésre is, elgondolkodik ilyenkor az ember, hagyott-e olyan nyomot, tett-e olyat, ami fontos volt, amire emlékezik majd az utókor. Akiket ma ünnepelünk, olyan kispestiek, akik jelentős nyomot hagytak a kerület életében, és annak a közös munkának, amit együtt végeztünk, lesz nyoma Kispesten, gondoljunk csak például a bölcsődei, óvodai és iskolai fejlesztésekre, a közterületek megújítására, a wekerlei piac korszerűsítésére vagy az uszoda felújítására – fogalmazott Gajda Péter. Hangsúlyozta, ezt az odaadó munkát nem lehet eléggé megköszönni.

A polgármester, valamint Burány Sándor és Hiller István (az országgyűlés alelnöke), Kispest országgyűlési képviselői, illetve Kertész Csaba alpolgármester a Kispest Díszpolgára címet adták át Fóris Kálmánnak, a Kispest-Központi Református Egyházközség presbiterének, Gábor Ilonának, a KMO igazgatójának és Zupkó Gábor korábbi polgármesternek.

Kispestért Díjat vehetett át Kispesthez kötődő példaértékű munkásságáért a polgármestertől, Vinczek György alpolgármestertől és dr. Vitál Márton aljegyzőtől Alföldy-Boruss Dezső nyugdíjas református lelkész, Avramcsev Péter, a Kispesti Egészségügyi Intézet gazdasági igazgatója (egyéb elfoglaltsága miatt dr. Vargha Péter főigazgató vette át a díjat), Bacsó András, a Székelyország Tündérkertje Látványpark alapítója, dr. Szadai Béla, házi és foglalkozás-egészségügyi szakorvos (betegsége miatt később veszi át az elismerést), Gulyás Lászlóné, a Kispesti Gábor Áron Iskola pedagógusa, Horváth Lászlóné Vidra Gabriella, a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola volt igazgatónője, Gyomlainé Petró Éva, a Kispesti Kós Károly Általános Iskola pedagógusa, Kaposi György, polgármesteri főtanácsadó, Tamási Lajos, a VAMŰSZ műszaki ellenőre és Végh Judit, a Kispesti Eötvös József Általános Iskola nyugalmazott igazgatója.

A Kispestért végzett kiemelkedő munkát elismerő Dicsérő Oklevelet kapta meg a polgármestertől és az aljegyzőtől Bali Péter, a Kispesti Rendészeti Központ irodavezetője, dr. Bernát Péter, a Polgármesteri Kabinet Iroda vezetője, Fekete Tibor, a Kispesti Tarkabarka Óvoda kertésze, Gyöngyösi Lászlóné, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat technikai dolgozója, Jónás Réka Emese, a Polgármesteri Hivatal humánpolitikai csoportvezetője, Diósné Szarvas Ildikó, a Polgármesteri Hivatal pénzügyi ügyintézője, Dr. Seprényi Katalin, a Kispesti Egészségügyi Intézet radiológus főorvosa, Kónya Miklósné Varga Ibolya, az önkormányzat kommunikációs referense, Kranyik Gyuláné, a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda gazdasági ügyintézője, Osztrogonácz Sándor, a Közpark Nonprofit Kft. szakipari csoportvezetője, Pató Diána, Polgármesteri Hivatal építmény- és telekadó-ügyintézője, Szentes Gyuláné, a Polgármesteri Hivatal vállalkozásigazgatási ügyintézője, Szilágyi József, a Polgármesteri Hivatal főtanácsosa, Takács Györgyné, a Polgármesteri Hivatal területi szociális ügyintézője és Turányiné Lakatos Edit, a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási csoportjának vezetője.

A polgármester és Szujkó Szilvia, a közművelődési bizottság elnöke azoknak a kispesti nevelési-oktatási intézményekben dolgozó közalkalmazottak adott át elismerést, akiknek feladata a gyermekekkel való közvetlen foglalkozás, és a pedagógiai-szakmai szolgáltatások ellátása, illetve a speciális nevelési igényű tanulók együttnevelése.

Elismerő Oklevél Kiemelkedő Pedagógus Tevékenységért kitüntetésben részesült Ferenczi Józsefné, a Kispesti Tarka-barka Óvoda tagóvoda-vezetőhelyettese és Gáber Andrea, a Kispesti Pannónia Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Kispest Gyermekeiért Elismerő Oklevelet kapott Meskóné Sütő Ágnes, a Semmelweis Ignác Szakképző Iskola igazgatóhelyettese és Roszoly Pálné, a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény gyógypedagógiai asszisztense.

Együttnevelő Pedagógus Elismerő Oklevelet vehetett át Heiner Mónika Csilla, a Kispesti Gyöngykagyló Óvoda vezető-helyettese és Tóth Lajosné, a Kispesti Százszorszép Óvoda gyógypedagógiai asszisztense.

Polgármesteri Dicsérő Oklevél Kiemelkedő pedagógiai tevékenységért elismerést kapott Lendvainé Szeberényi Annamária, a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője és Nemes-Péntek Mónika, a Bolyai János Általános Iskola pedagógusa.