HÍREK  2019. október 04.      928
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Orvos kongresszust tartottak a KMO-ban

A KMO adott otthont a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága (MAOT) 34. és a Magyar Integratív Medicina Szövetség (MIMSZ) első kongresszusának. A szakmai találkozó egyik szervezője a kispesti Prof. Dr. Hegyi Gabriella, a MAOT és a MIMSZ elnöke, fővédnöke pedig Gajda Péter polgármester.

Orvos kongresszust tartottak a KMO-ban
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

A kongresszust megelőző köszöntő beszédek sorát Prof. Dr. Betlehem József, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese nyitotta, aki arról beszélt, hogy az egyetem régóta partnere a MAOT-nak, és aktívan vesznek részt rendezvényeiken. A professzor kitért arra, hogy Hegyi doktornő hosszú évek óta küzd azért, hogy a nyugati orvoslás mellett kapjon helyet és teret a kínai orvoslás, az integratív medicina, az a szellemiség, amely még hozzátesz az emberek egészségéhez, életminőségéhez. Ebben a munkában szerencsére ma már nincs egyedül, sok társa akadt – tette hozzá.

Nagy ünnep ez kettős konferencia számunkra, mert ezen a kétnapos nemzetközi tanácskozáson 72 előadást hallgathatnak a témában a résztvevők, és számtalan kiállítóval is találkozhatnak – mondta Prof. Dr. Hegyi Gabriella, aki elmondta azt is, hogy görög, szlovák, orosz és amerikai vendégei is vannak a konferenciának. Majd köszönetet mondott a szervezésért a KMO-nak és annak a szakmai csapatnak, amely segítette, valamint Gajda Péternek, a fővédnökségért és a rendezvény befogadásáért.

Gajda Péter polgármester örömmel üdvözölte, hogy a KMO adhatott otthont a rangos eseménynek, majd azokra a napokra emlékezett, amikor egy fiatal doktornő, aki nem volt más, mint Hegyi Gabriella, aki ma már Kispest Díszpolgára, Kispesten akupunktúrás kezelést alkalmazott betegeinél, aminek bizony sokan nem örültek akkoriban.

A köszöntők sorában utoljára megszólaló Daróczi Zoltán, a 2019 májusában alakult MIMSZ főtitkára arról beszélt, hogy ma már 28 ezer okleveles természetgyógyász kapcsolódik a magyar egészségügy munkájához, így elengedhetetlen a párbeszéd a kétféle orvoslás között, hiszen a cél egy, tenni valamit a jobb egészségügyi ellátásért.

A nyitó beszédek után a Kispesti Shaolin Kung Fu csoport sárkánytáncával örvendeztette meg a résztvevőket.