KÖZLEMÉNYEK  2021. május 17.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az oltás életet menthet

A Kispesti Egészségügyi Intézetbe elsőkörös Sinopharm oltásokra online időpontfoglalással is lehet jönni május 18-án. Az időpontfoglaló rendszerben megnyitott időablakokban lehet időpontot foglalni. Május 24-én másodkörös Sinopharm oltás zajlik 11-19 óra között.

Másodkörös Moderna oltás lesz 19-én 15-19 óra között, 20-án és 21-én 12-20 óra között.

Másodkörös AstraZeneca oltóanyag – a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai iránymutatása alapján – 4-12 hét között is kérhető. Az előrehozott oltási szándékát kérem, jelezze Háziorvosánál! Csak az általa beküldött és központi listára került nevek alapján kapjuk meg a szükséges mennyiségű oltóanyagot.

Időpontfoglalás a koronavírus elleni védőoltásra 

Az oltás életet menthet

Csak védőoltással állítható meg a járvány 

Védettségi igazolás azokon a rendeléseken elvárás, ahol időben hosszabb jelenlét várható, pl. infúziós kezelés, masszázs, fizikoterápia, valamint ahol egyidőben több kliens ellátása zajlik. Ezen felül elvárás a fertőződésre nézve nagy kockázatú, magas aeroszol-képződéssel járó vizsgálatoknál, így pl. a gasztroszkópia, légzésfunkció végzésekor. Védettségi igazolás alatt értendő: igazoltan átesett a fertőzésen, már 3 hete megkapta legalább az első oltást, rendelkezik 48 óránál nem régebbi negatív teszttel a megjelenéskor.

covid-oltas