HÍREK  2021. augusztus 31.      810
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rajtol a Kispesti Zöld Olimpia

Szeptember 1-jétől október 1-jéig tart az óvodások és általános iskolások számára meghirdetett sajátos tanulmányi verseny, amelynek célja a klímatudatos magatartásformák elterjesztése és elmélyítése a gyerekekben.

klima

A Kispesti Zöld Olimpia a KEHOP 1.2.1-18-2018-00009 „Klímatudatossági programok Kispesten” elnevezésű önkormányzati projekt őszi állomása. A programsorozat részeként tartottak már online gyermeknapot, online workshopot óvodapedagógusoknak és tanítóknak, interaktív környezetvédelmi játszóházat gyerekeknek, workshopot a Polgármesteri Hivatal munkatársainak.

A Kispesti Zöld Olimpia három, korosztályokra szabott, klímatudatossággal kapcsolatos feladatokat, információkat tartalmazó foglalkoztató füzettel zajlik az óvodákban, valamint az általános iskolákban (alsó és felső tagozaton). Az iskolások egy hónapon keresztül olyan „olimpiai” számokban mérhetik össze tudásukat, ügyességüket, kreativitásukat, mint például a napkollektor-építés, környezet- és bőrbarát kozmetikumok készítése, vagy a felnőttek meggyőzése a fenntarthatóságról TikTok-videóban. Az óvodások pedig megtanulhatják a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, és még tündérkertet is készíthetnek – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat klímareferense.

Olasz Krisztina hangsúlyozta, az intézmények válogathatnak az izgalmasabbnál izgalmasabb feladatok között, ám cél az is, hogy minél több gyermeket bevonjanak legalább néhány feladatba. A feladatok csoportos, játékos projektek, hiszen a klímavédelem és a környezetvédelem nem csak egyéni, hanem nagy részben közösségi tevékenység. Hozzátette: értékes nyereményeket kapnak a legtöbb feladatot megoldó, a legtöbb gyermeket mozgósító és a legkreatívabb megoldásokkal előrukkoló óvodák, iskolák.

 kehop