KÖZLEMÉNYEK  2021. március 01.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az óvodások, szüleik és az óvodai dolgozók egészségének védelmében

Kedves kispesti ovis-kisgyermekes szülők!

A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint a 3. életévét betöltött gyermek legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt. Ezt – a jogszabály által előírt – kötelezően óvodában töltendő időt a gyermekek a délelőtt folyamán teljesítik.

A jelenlegi, ismételten egyre fokozódó járványhelyzetre tekintettel – a családok és az óvodai dolgozók egészségének védelme érdekében – a lehetőségekhez mérten szeretnénk csökkenteni az alvásidő alatt, zárt légtérben, csoportban tartózkodó gyermekek számát.

Ezért kérjük tisztelettel azon szülők együttműködését, segítségét, akik gyermekük délutáni felügyeletét meg tudják oldani (GYES-en, GYED-en van, főállású anya stb.), ha van rá mód, ebéd után vigyék haza gyermeküket!

Óvodás és bölcsődés korú gyermekek esetén a szülő kérheti az önkéntes karantén lehetőségét a hivatalos karantén 10 napos időtartalmával megegyezően, ha a környezetében fertőzöttség jelent meg.

Ezáltal is védjük a gyermekeket, családjukat és az óvodáinkban dolgozók egészségét, hiszen mindannyiunknak fontos, hogy az óvodai ellátást minél tovább biztosíthassuk!

Megértésüket, együttműködésüket, segítségüket előre is köszönjük!

Gajda Péter polgármester
az Operatív Törzs vezetője 

varoshaza-tavasz-jo