KÖZLEMÉNYEK  2021. április 15.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Indul a vakcinataxi!

Térítésmentesen szállítja az idős, rászoruló és/vagy mozgásukban akadályozott kispestieket április 17-től hétvégén és ünnepnapokon – korlátozott számban – a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat akadálymentes kisbusza.

vakcinataxi

Képviselői kezdeményezésre, Gajda Péter polgármester hozzájárulásával a Kispest közigazgatási területén belüli oltópontra vagy Dél-Pest bármely oltópontjára, indokolt esetben a háziorvosi rendelőbe térítésmentesen szállítja az idős, rászoruló és/vagy mozgásukban akadályozott kispestieket 2021. április 17-től hétvégén és ünnepnapokon, 8-16 óra között – korlátozott számban – a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat akadálymentes kisbusza.

Az oltakozók szükség szerinti szállításáról (betegszállító, mentő) a protokoll alapján a háziorvos intézkedik. Amennyiben a szállításhoz az intézmény akadálymentes gépjárműve is elegendő, akkor vehető igénybe az intézményi személyszállítás, melynek indítását a háziorvos kezdeményezheti.

Elérhetőségek:
hétfőtől-csütörtökig: 08.00-16.00, pénteken: 8.00-13.30 óráig
E-mail: segitokez@kispest.hu
Telefon: +3612807925, +36304632120, +36307882669

A szállítás megszervezéséhez szükséges adatok: bejelentő orvos neve és e-mail-címe, oltandó neve, telefonszáma, lakcíme (ahonnan a szállítást kéri), az oltás időpontja és helyszíne.

Az akadálymentes szállítóeszközzel, amelynek üléseit védőhuzat borítja, szükség szerint – az infekciókontroll szabályainak betartása mellett (hőmérsékletmérés, orrot- és szájat eltakaró maszk, kézfertőtlenítés) – kísérő (hozzátartozó, családtag) szállítását is biztosítja a szolgálat. A használatot követően a gépjárművet fertőtlenítik.

Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat