KÖZLEMÉNYEK  2021. május 10.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újrainduló ellátások, egyéb változások a szakrendelőben

Tisztelt Kispesti Lakosok! Kedves Betegeink!

Újabb ellátások fokozatos újraindításáról, a költözésből fakadó átmeneti leállásról és az oltással kapcsolatos információkról szeretném Önöket tájékoztatni.

A járványhelyzet jelen szakaszában a Kispestiek 49 százaléka átoltott.

Újrainduló kezelések:
- Május 10-től előre egyeztetett időpontban, védettség igazolásával fokozatosan bővülő jelleggel megindulnak a veszélyhelyzet okán megszakított gyógytorna és fizikoterápiás kezelések.
- Május 17-től a masszázs labor is várja a kezelést megszakított, védettségi igazolással rendelkező Betegeket a megújult környezetben, az I. emeleten.

Költözés:
Május 17-18-án a sebészeti szakrendelés szünetel, mivel ekkor zajlik költözésük a II. emeletre. A hét további napjain egy rendelés fog működni május 24-ig.

Újabb beruházási munkálatok:
Május 24-én megkezdődnek az egynapos sebészet kivitelezői munkálatai, melyek előreláthatóan 7-9 hónapig fognak tartani. Ez a nagy horderejű munkálat várhatóan több kényelmetlenséggel fog járni, ami miatt számítok az Önök jóindulatú együttműködésére!

Szakrendelések működése:
Mindeközben a szakrendelések a lehető legszélesebb ellátást adják, megőrizve az indokolt, illetve lehetséges esetekben a telemedicina lehetőségét is. Amennyiben nem tud telefonon időpontot egyeztetni szakellátásra, javaslom a szakrendelés felületen megadott e-mail címen bejelentkezni a problémával, kéréssel.

Tesztelés és oltások szervezése:
- A Fül-orr-gégészeten a betegellátás mellett folyik a tesztelés.
- Ismert, hogy Intézetünk kijelölt oltópont. A betegellátás mellett napi szinten, esetenként időben eltolva kétféle vakcinával történik oltás.
- Első körös Sinopharm-oltásokra online időpontfoglalással is lehet jönni a május 12-18 közötti oltási héten. Az időpontfoglaló rendszerben megnyitott időablakokban lehet időpontot foglalni.
- Másodkörös AstraZeneca-oltóanyag – a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai iránymutatása alapján – 4-12 hét között is kérhető. Az oltási szándékot az online időpontfoglaló rendszeren keresztül, illetve az oltasregisztracio@euint.kispest.hu e-mail címen kell jelezni: név, TAJ, telefon elérhetőség megadásával.
- Az AstraZeneca oltásra május 13-14. napokon 14-16 óra között kerül sor 4 oltóhelyen, a laboratórium területén.
- Rögzített időpontban a héten esedékes a másodkörös Pfizer-oltás is.

A torlódás elkerülése érdekében, kérem betartani az oltási időpontot!

Szeretném újra megismételni, hogy valamennyi elérhető oltóanyag megbízhatóan hatásos a súlyos koronafertőzéssel szemben. A WHO május 7- én hivatalosan is jóváhagyta a Sinopharm vakcina vészhelyzeti alkalmazását.

Ahhoz, hogy visszakapjuk a megszokott életünket, hogy félelemmentesen megölelhessük szeretteinket, hogy újra élvezhessük a kedvelt kulturális és egyéb programokat, hogy felkeressük barátainkkal kedvenc éttermünket és utazhassunk szükséges beoltatni magunkat azzal, amire épp lehetőség adódik!”

Dr. Kumin Marianna főigazgató-főorvos

egeszsegugyi-intezet