KÖZLEMÉNYEK  2021. július 23.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Oltásról, zárva tartásáról, rendelésekről

A Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosának tájékoztatója.

Tisztelt Kispesti Lakosok!
Kedves Betegeink!

1. Oltással kapcsolatos tájékoztatás:
• Főszabály szerint a második oltást az első oltás helyszínén adják be. Ez a Pfizer és Szputnyik vakcina esetében 21 nap, a Moderna és a Sinopharm esetében 28 nap, az AstraZeneca vakcina esetében pedig 12 hét különbséggel esedékes. Amennyiben nem sikerül új időpontot egyeztetni, a Fővárosi Oltási Munkacsoport segíti az ismétlő oltások szervezését.
• A második körös oltási igényt (név, tajszám, telefonszám, első oltás időpontja és oltóanyaga) az oltaspotlas@bfkh.gov.hu e-mail címen lehet jelezni. Az igénybejelentést követő napokban telefonon közlik az oltás helyszínét és időpontját. Felhívom a figyelmet arra, hogy az ismétlő oltás esedékes időpontján kívüli felvétel (pl. betegség, szabadság, stb. miatt) oltásszervezési nehézségeket okozhat.
• A kormány döntést hozott a harmadik oltás lehetőségének biztosításáról 2021. 08. 01. kezdődő dátummal. A harmadik oltás beadására vonatkozó módszertani szabályok kidolgozása folyamatban van, erről a későbbiekben a szokott módon tájékoztatást adok. Addig kérem, ne telefonáljanak sem a háziorvosukhoz, sem az Intézet titkárságára!

2. Az Intézet rendkívüli zárva tartásáról
• A kormány 327/2021 (VI.10.) rendeletének értelmében a koronavírus-világjárvány következményeinek elhárításában résztvevő foglalkoztatottakat 10 nap pótszabadság illeti meg. Élve munkáltatói döntési jogkörömmel, ezt az idei és a jövő évre elosztva, szervezetten adom ki, figyelembe véve az éves forgalmi adatokat. Ennek értelmében a szakrendelések 2021. augusztus 13-án (pénteken) nem érhetőek el. Sürgős esetben az Ügyelet, és az egyéb zárva tartáskor érvényes Sürgősségi kórházi ambulanciák vehetők igénybe. A zárva tartás nem érinti a Laboratórium működését.

3. Rendelések működési rendje
• Az évi rendes szabadságok igénybevétele miatt egyes Szakrendelések szünetelhetnek. Kérem, szíveskedjenek követni a honlapon közzétett naprakész „Heti rendelési információkat”!

Szíves megértésükben bízva, jó egészséget kívánok!

Dr. Kumin Marianna