KÖZLEMÉNYEK  2021. november 26.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Zrínyi utcai projekt

Parkolók pótlása: új, ingyenes parkolók létesülnek a területen februárban.

Kedves Kispestiek!
A Zrínyi utcai projektet folytató beruházó szakembereivel folytatott közös előkészítés és egyeztetés eredményeként szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a tervek szerint két ütemben 71 új, ingyenes parkolóhely létesül, amelyek a kispestiek rendelkezésére állnak majd a fejlesztés felvonulási területe által elfoglalt, nagyságrendileg 70 közterületre eső parkolóhely pótlására.

Az új, ingyenes parkolók kialakítására a beruházó vállalásában a következők szerint kerül sor:
- 1. Az Üllői út 254. szám alatt található jelenleg üres területen várhatóan február elejéig mintegy 36 darab parkoló létesül, amelyek használata az építkezés teljes ideje alatt ingyenes lesz.
- 2. A Zrínyi utca 1-15. háztömb hátsó bejárati része mögött, a jelenleg kissé elhasznált füves területen ideiglenesen 35 parkolót alakítanak ki várhatóan 2022. február közepéig. Ez a területet a fejlesztés végén rehabilitálják, zöldebb, növényekkel parkosított lesz.

Várhatóan 2022. február közepéig alakítják ki az építkezéshez szükséges felvonulási területet. A telken belüli munkavégzés várhatóan még idén elindul a földmunkákkal, ezek a munkálatok a közterületek használatában nem jelentenek változást.

Szeretnénk újra megerősíteni, hogy a Zrínyi utcai játszótér nem lesz lezárva! Ellenben a fejlesztés végén a beruházó jóvoltából megújul, és egy modern játszóteret, valamint pihenőparkot kapnak az itt élő családok.

Ahogyan eddig, továbbra is tájékoztatjuk Önöket a fejlesztéssel kapcsolatban.
Köszönjük a megértő együttműködésüket!

Kispest Önkormányzata

zrínyi-parkolo