KÖZLEMÉNYEK  2022. február 16.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A településkép védelméről szóló rendelet tervezete - Partnerségi egyeztetés

Tisztelt Kispestiek, Civil Szervezetek, Építészek!

Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzat településkép védelméről szóló 34/2017. (IX.29.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: Tkr.) új rendelet formában történő megalkotása, módosítása szükségessé vált.

A módosítást a magasabb szintű jogszabály megváltozása tette szükségessé. A jelenleg hatályban lévő Tkr. a Településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletnek (továbbiakban: Rendelet) felel meg, ezt váltotta 2021.július 16-án a 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről (továbbiakban: Új Rendelet).

Az Új Rendelet alapján az Önkormányzat a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 18/2017. (IV.28.) önkormányzati rendeletének megfelelően egyeztetni kívánja a partnerekkel (lakosság, civil- és gazdálkodó szervezetek) a szükséges módosításokat.

A Tkr. megalkotása ún. teljes eljárással zajlik majd két körben. A mostani alkalommal, előzetes egyeztetésként a jelenleg hatályos Tkr. alkalmazása során felmerült észrevételeiket, javaslataikat várjuk írásban (az alább részletezett módon), melyek segíthetnek az új településképi rendelet szabályainak kialakításában. Kérjük, írják meg mivel értenek egyet, milyen szabályt szeretnének módosítani, vagy újakat is javasolhatnak a jogszabályi kereteken belül, melyet immár a fent említett Új Rendelet V. Fejezete határoz meg.

A véleményeket a hirdetés megjelenését követő 15 napon belül várjuk Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata Főépítészi Iroda (1195 Budapest, Városház tér 18.-20.) címre, vagy személyesen bedobva az Önkormányzat előterében elhelyezett gyűjtőládába illetve elektronikusan a foepitesz@kispest.hu e-mail címre. A kispest.hu honlapon közvetlenül is megírhatja észrevételeit a Főépítészi Iroda oldaláról elérhető TKR-véleményezés fülön.

Köszönettel:

Gajda Péter
Kispest polgármestere

FELHÍVÁS pdf formátumban

kispest-legi