KÖZLEMÉNYEK  2022. május 03.

Méta Centrum

Tisztelt Kertvárosiak, Kedves Kispestiek!

Kispest Önkormányzata az ú. n. Méta Centrum területére évek óta tervezett beruházással kapcsolatban az elmúlt időszakban felmerült kérdések miatt az alábbiakról tájékoztatja a környéken élőket és a kispestieket:

1. A területre jelenleg nincs elfogadott szabályozási terv, így amennyiben az ingatlan tulajdonosa a mostani helyzetben bármilyen fejlesztési elképzelést akar megvalósítani, azt csak a magasabb szintű jogszabályok alapján teheti meg.

2. Kispest Önkormányzatának vezetése a terület tulajdonosával korábban folytatott megbeszélésen is világossá tette, hogy amennyiben a tulajdonos bármely szabályozás módosítását kezdeményezi a tervezett beruházással kapcsolatban, Kispest Önkormányzata csak olyan elképzelést támogat, mely a környéken élők többségének egyetértésével találkozik.

3. Az elmúlt hetekben tapasztalt területrendezésre, fakivágásra az önkormányzat semmilyen engedélyt nem adott ki, annak esetleges jogsértő voltát a Polgármesteri Hivatal Zöldprogram Irodája hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Gajda Péter polgármester
Vinczek György alpolgármester

 varoshaza-nyar-alt