KÖZLEMÉNYEK  2022. szeptember 22.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Változnak a fővárosi lakásrezsi-támogatás jogosultsági feltételei

Október 1-jétől igényelhetik a rászorulók az évi 48 ezer forintos fővárosi lakásrezsi-támogatást.

Ismét jelentősen kibővítik a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló rendelet módosításával a támogatásra való jogosultságot, amellyel, duplájára emelik a leginkább rászoruló budapesti háztartások számára hozzáférhető támogatás összegét, valamint lehetővé teszik a vezetékes gáz és a villamos energia díjának támogatását is.

Az új rendszerben a havi 4 ezer, évi 48 ezer forintos támogatást a rászoruló háztartások, valamint azok a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő budapestiek kaphatják, akik öregségi nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, ellátásuk havi összege azonban alacsonyabb, mint a létminimum körül meghatározott havi 100 ezer forintos küszöbérték. Az ezt meghaladó, de havi 170 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő budapestiek havi 2 ezer forint – évi 24 ezer forint – támogatásban részesülhetnek.

A távhőszolgáltatási, valamint a víz-, csatorna és szemétszállítási díjtámogatás mellett gázszolgáltatási és villamosenergia-szolgáltatási díjtámogatást is biztosítanak, havi 2000-2000 forint összegben.

A havi 4000 forint támogatásra jogosult háztartások így a továbbiakban kettő - általuk választott - díjtámogatásban részesülhetnének, egyenként havi 2000 forint összegben.

A támogatás igényléséhez szükséges nyomtatvány a Kispesti Polgármesteri Hivatal Szociális ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben időpontra történő érkezéssel (hétfő: 14.00-18.00, szerda: 8.00-16.30, péntek: 8.00-12.30) kérhető. Előzetes időpontfoglalás hétköznapokon 9.00-12.00 között a 347-4634-es telefonszámon lehetséges. A kitöltött igénylőlap az ügyfélszolgálaton le is adható.

Bővebb információ a támogatásról:

- Tájékoztató a Fővárosi lakásrezsi-támogatásról

- Igénylőlap

- Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének 30/2020. (VI.5.) önkormányzati rendelete – a fővárosi lakásrezsi-támogatásról  

Humánszolgáltatási és Szociális Iroda

segites-kezek-jo