KÖZLEMÉNYEK  2023. április 28.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lakossági fórum a Hofherr A. u.-Iparos u.-Lajosmizsei vasútvonal által határolt terület Építési Szabályzatáról

Tisztelt Kispestiek, Civil Szervezetek, Építészek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata elfogadta a Budapest Főváros XIX. Kerület Hofherr Albert utca – Iparos utca – Lajosmizsei vasútvonal által határolt területre készített Telepítési Tanulmánytervet, mely a területre tervezett fejlesztés okán készült. A projekt a jelenleg hatályos Kispest Kerületi Építési Szabályzat (továbbiakban Kispest KÉSZ) módosítását teszi szükségessé, melynek alapjául az elfogadott Telepítési Tanulmányterv szolgál.

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII.15.) Kormányrendelet alapján a Kispest KÉSZ készítésének előzetes tájékoztatási szakaszában az Önkormányzat a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 5/2023. (II.16.) önkormányzati rendelete szerint lakossági fórumot tart.

Ha Ön is szeretné javaslatát, véleményét elmondani a készülő KÉSZ-ről, várjuk a lakossági fórumon, melyet 2023. május 4-én 16.30 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis házasságkötő termében tartunk.

Amennyiben a lakossági fórumon nem tud részt venni, de szeretné észrevételeit, javaslatait megtenni a készülő dokumentummal kapcsolatban, akkor arra írásban is van lehetősége. A dokumentum-tervezet elérhető itt vagy személyesen a Főépítészi Irodán, előzetes időpontegyeztetést követően a +36-1-3474-553 telefonszámon, ügyfélfogadási időben.

Az írásbeli véleményeket* elküldésére 2023. május 9-ig van lehetőség. Írásbeli véleményeket várjuk
• személyesen átadva a lakossági fórumon, vagy bedobva az Önkormányzat előterében elhelyezett gyűjtőládába.
• postai úton a Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata Főépítészi Iroda (1195 Budapest, Városház tér 18.-20.) postacímre
• elektronikusan a foepitesz@kispest.hu e-mail-címre, vagy közvetlenül az ügyfélkapun keresztül az E-tér felületére feltöltve

*A véleménynek közösségi-, vagy jogos magánérdekre kell hivatkoznia, közvetlen összefüggésben a tervezettel, indoklással ellátva.

Budapest, 2023. április 27.

Tisztelettel:

Gajda Péter
Kispest polgármestere 

Felhívás (pdf)

lak-for-hofherr-iparos01

lak-forhofherr-iparos02