Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata és a Kispesti Sportközpont szervezésében 2023. június 11-én, vasárnap rendezik meg a Kispesti Főzőversenyt.
A verseny helyszíne: Tichy Lajos Sportcentrum (1194 Budapest, Katona József utca 3.)
Kerületi civil szervezetek és intézmények képviseletében minimum 3 fős csapatok jelentkezhetnek.
Nevezési határidő: 2023. június 2., éjfél. Nevezési díj nincs.
Nevezni a képviselt szervezet nevének, a csapat fantázianevének, várható létszámának, a csapatvezető elérhetőségének és a készítendő étel elnevezésének feltüntetésével a következő e-mail címen lehet: sporttelep@kispest.hu
Az első három helyezett értékes nyereményekben részesül, de a cél, hogy mindenki jól érezze magát!
Maximum 15 csapat fogadására van lehetőség. A nevezéseket beérkezési sorrendben dolgozzuk fel.
A verseny programja:
8.30- 9.00 Csapatok érkezése, regisztráció, sátrak elfoglalása, előkészületek
9.00 Tűzgyújtás
12.30-14.00 Ételek zsűrizése
14.30 Eredményhirdetés és díjkiosztó
Fontos tudnivalók:
- 1.A csapatok 8.30-tól jöhetnek be a pályára.
- 2.Érkezéskor a bejárathoz közel álló regisztrációs asztalnál a csapatkapitánynak regisztrálnia kell.
- 3.A sporttelepre autóval behajtani nem lehet. A bepakolás kézi erővel történik.
- 4.A sátrak kiosztását a szervezők végzik, a regisztráció alkalmával a csapatok megkapják a sátorhelyüket.
- 5.A tűzifát az erre kijelölt helyen lehet átvenni.
- 6.Tűzgyújtás 9.00 órától lehetséges!
- 7.Az alapanyagokat elő lehet készíteni (tisztítás, húsok kockázása stb.), de főzni előre nem lehet!
- 8.Az alapanyagokat és a konyhai segédeszközöket (beleértve a bográcsot állvánnyal) a versenyzők maguknak biztosítják!
- 9.Gázpalack használata tilos! A főzéshez szükséges mennyiségű tűzifát a szervezők biztosítják.
- 10.A versenyzők elhelyezése oldalfal nélküli pavilonsátorban történik, csapatonként egy sörasztal és két sörpad áll rendelkezésre. A berendezés épségéért a csapat felel.
- 11.Az elkészült ételből egy adagot a zsűri asztalánál kell bemutatni (12.30 óra után). A zsűrizendő adag tálalásához szükséges kellékeket (tálca, tányér, szalvéta, egyéb kiegészítők) a csapatoknak kell biztosítaniuk. A tálalás szépségét a zsűri plusz ponttal jutalmazhatja.
- 12.Feltálaláskor a zsűri előtt külön műsor/produkció előadására – idő hiánya miatt – nincs lehetőség, kizárólag az étel minősége és a tálalás számít!