KÖZLEMÉNYEK  2023. május 24.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispesti Főzőverseny 2023

Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata és a Kispesti Sportközpont szervezésében 2023. június 11-én, vasárnap rendezik meg a Kispesti Főzőversenyt.

A verseny helyszíne: Tichy Lajos Sportcentrum (1194 Budapest, Katona József utca 3.)

Kerületi civil szervezetek és intézmények képviseletében minimum 3 fős csapatok jelentkezhetnek.

Nevezési határidő: 2023. június 2., éjfél. Nevezési díj nincs.

Nevezni a képviselt szervezet nevének, a csapat fantázianevének, várható létszámának, a csapatvezető elérhetőségének és a készítendő étel elnevezésének feltüntetésével a következő e-mail címen lehet: sporttelep@kispest.hu

JELENTKEZÉSI LAP

Az első három helyezett értékes nyereményekben részesül, de a cél, hogy mindenki jól érezze magát!

Maximum 15 csapat fogadására van lehetőség. A nevezéseket beérkezési sorrendben dolgozzuk fel.

A verseny programja:

8.30- 9.00        Csapatok érkezése, regisztráció, sátrak elfoglalása, előkészületek

9.00                Tűzgyújtás

12.30-14.00     Ételek zsűrizése

14.30              Eredményhirdetés és díjkiosztó

 Fontos tudnivalók:  

  1. 1.A csapatok 8.30-tól jöhetnek be a pályára.
  2. 2.Érkezéskor a bejárathoz közel álló regisztrációs asztalnál a csapatkapitánynak regisztrálnia kell.
  3. 3.A sporttelepre autóval behajtani nem lehet. A bepakolás kézi erővel történik.
  4. 4.A sátrak kiosztását a szervezők végzik, a regisztráció alkalmával a csapatok megkapják a sátorhelyüket.
  5. 5.A tűzifát az erre kijelölt helyen lehet átvenni.
  6. 6.Tűzgyújtás 9.00 órától lehetséges!
  7. 7.Az alapanyagokat elő lehet készíteni (tisztítás, húsok kockázása stb.), de főzni előre nem lehet!
  8. 8.Az alapanyagokat és a konyhai segédeszközöket (beleértve a bográcsot állvánnyal) a versenyzők maguknak biztosítják!
  9. 9.Gázpalack használata tilos! A főzéshez szükséges mennyiségű tűzifát a szervezők biztosítják.
  10. 10.A versenyzők elhelyezése oldalfal nélküli pavilonsátorban történik, csapatonként egy sörasztal és két sörpad áll rendelkezésre. A berendezés épségéért a csapat felel.
  11. 11.Az elkészült ételből egy adagot a zsűri asztalánál kell bemutatni (12.30 óra után). A zsűrizendő adag tálalásához szükséges kellékeket (tálca, tányér, szalvéta, egyéb kiegészítők) a csapatoknak kell biztosítaniuk. A tálalás szépségét a zsűri plusz ponttal jutalmazhatja.
  12. 12.Feltálaláskor a zsűri előtt külön műsor/produkció előadására – idő hiánya miatt – nincs lehetőség, kizárólag az étel minősége és a tálalás számít!

 bogracs