KÖZLEMÉNYEK  2023. szeptember 29.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Vízórája van? Hiteles még?

Tudja, hogy ezt hogyan derítheti ki? És hogy mit tehet, ha lejár vagy lejárt? 

Ha Ön is társasházban él és olyan vízórával rendelkezik, amely külön csak a lakása vízfogyasztását méri, akkor lakás-mellékvízmérő tulajdonos! Ami jó, hiszen ennek köszönhetően csak annyi víz után szükséges vízdíjat fizetnie, amennyit ténylegesen elhasznál. Azonban ezt a lehetőséget könnyen el is veszítheti, ha 8 évenként nem cseréli vízmérőjét. De aggodalomra nincs oka! Segítünk, hogy vízóráját gond nélkül hitelesíthesse.

Vízdíjszámláján megtalálja, meddig hiteles a vízmérője! De ha a mérőről leolvassa, mikor gyártották, nyolc évet hozzáadva már meg is van, mikor kell hitelesíttetnie. A lejárat évében december 31-ig van erre lehetősége. Vagyis ebben az évben már csak alig szűk három hónapja maradt arra, hogy gondoskodjon lakás-mellékvízmérője hitelesítéséről és arról, hogy vízdíját – és egyúttal az ennél lényegesen magasabb csatornadíját – a tényleges vízfogyasztása alapján fizethesse. Nem érdemes tovább halogatnia, mert előfordulhat, hogy az év végéhez közeledve már nem lesz kapacitásuk a szerelőknek. A mérő pedig mindenképpen a hitelesítéstől számított nyolcadik év december 31-ig lesz majd ismét hiteles. 

Társaságunk kiválasztott néhány olyan vállalkozást, amelyet kellően felkészültnek és megbízhatónak találtunk ahhoz, hogy ajánlani tudjuk. Mindenben segítenek: beszerzik az új mérőt, leszerelik a régit, felteszik helyére az újat, ellátják a szükséges zárógyűrűvel (plomba), és még a papírmunkát is elvégzik Ön helyett.

Szerződött partnereink listája elérhető a Fővárosi Vízművek honlapján: https://www.vizmuvek.hu/hu/kezdolap/ugyintezes/meroallas-merocsere/szerzodott-partnerek

Fővárosi Vízművek

 vizora