KÖZLEMÉNYEK  2023. október 11.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

KÉSZ: Hofherr Albert utca – Iparos utca – Lajosmizsei vasútvonal által határolt terület

Tisztelt Kispestiek, Civil Szervezetek, Építészek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata a 2023. szeptember 21-i nyílt ülésén elfogadta a 19/2023. (IX.27.) számú önkormányzati rendeletét a Budapest XIX. Kerület Kispest Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 32/2019. (XI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról, a Hofherr Albert utca – Iparos utca – Lajosmizsei vasútvonal által határolt területre vonatkozóan. A területre tervezett fejlesztés a jelenleg hatályos Kispest Kerületi Építési Szabályzat (továbbiakban Kispest KÉSZ) módosítását tette szükségessé.

A meglévő szabályozási terv módosításának megalapozására készített Telepítési Tanulmánytervet a Képviselő Testület elfogadta, amely szerint a régi Vágóhíd területét lakóövezetként kívánják a továbbiakban hasznosítani.

A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII.15.) Korm. rendelet 68. §-a lehetőséget adott a módosítás egyszerűsített eljárásban történő lefolytatására, mivel az érintett területen nem történik új beépítésre szánt terület kijelölése.

Az eljárásban partnerségi egyeztetést tartott az önkormányzat, majd az Állami Főépítész egyeztető tárgyalást tartott az érintett államigazgatási, önkormányzati és egyéb szervekkel a tervezettel kapcsolatban.

Az Állami Főépítész megadta a rendelet módosításához szükséges záróvéleményét, így a Képviselő-testület napirendre tűzhette. A módosítás hatályba lépését követően a területen társasházi lakások építését tervezi a befektető, melyhez a szükséges parkolókat a telken belül helyezi el. Az ingatlan beépítését követően jelentkező forgalomnövekedés hatásának csökkentésére az Ady Endre út – Hofherr Albert u. csomópontját átépíti a befektető, kanyarodósávval és közúti lámpás irányítással.

Az elfogadott 19/2023. (IX.27.) számú önkormányzati rendelet 2023. október 16-án lép hatályba a Kispest KÉSZ részeként.

A módosító rendelet és a KÉSZ rendelet egységes szerkezetben megtekinthető itt

és

itt: https://or.njt.hu/eli/v01/735825/r/2019/32/2023-10-16

kesz-cimlap

 

 

Főépítészi Iroda