KÖZLEMÉNYEK  2023. október 11.

Kapcsolódj le, kapcsolódj be! avagy Énidő a testi lelki egészségért - Folytatódik!

A Kispesti Esély az Integrációért Alapítvány szakemberei ismét egy 8 alkalomból álló programsorozatot indítanak 2023. október 14-től, amelyre a sérült vagy tanulási nehézséggel élő gyermekek, fiatalok szüleit, hozzátartozóit várják!

Mindannyian tapasztaljuk, hogy a családok nap, mint nap, számos olyan váratlan helyzettel szembesülnek, amelyek megoldásakor mind a reziliencia (személyiségünk rugalmas alkalmazkodóképessége), mind pedig a jó tájékozottság kulcsszerepet játszik. Ezek hatványozottan igazak a fogyatékkal élő, vagy a megszokottól eltérő képességű gyermekek szülei és családtagjai esetében. Emiatt hiteles információkra, elérhető szakemberekre, támogató közösségre és kellő szintű fizikai jóllétre is szükség van. Az „Énidő a testi-lelki egészségért 2.0” című pályázati program megvalósítói változatos témákkal és interaktív elemekkel igyekeznek támogatni a fenti célok elérését.

Ízelítő a programokból:
Beszélgetések
● társasjáték keretében rólunk, akadályainkról, megoldásainkról egy elfogadó közösségben, hiszen az ÉLET is egy társasjáték!
Közös élmények
● fogyatékos személyeket foglalkoztató sikeres budapesti szervezet meglátogatása
● közös tánc és közös dobolás
Testi és lelki egyensúly érdekében
● az egészséges táplálkozás alapelvei a dietetikus tolmácsolásában
● 1 alkalom a relaxációs technikákról fog szólni
● 2 alkalom a gerincünk jóllétére szentelve a rekreáció jegyében
Gyakorlati tudást nyújtó előadások
● fogyatékossággal élő gyermek mellett végzendő munkalehetőségek
● az online jelenlét tudatosabbá tétele
A programokon kézműves foglalkozással, játékokkal felkészült szakember vezetésével gyermekfelügyeletet biztosítunk!
A pályázati projekt a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és a Belügyminisztérium támogatásával valósul meg, ezért a programokon való részvétel ingyenes!
A csoportfoglalkozások havi rendszerességgel, szombatonként a Kispesti Forrásház Gondozási Központban (https://forrashaz.kispest.hu/hu/forrashaz/ 1191 Budapest, Dobó Katica u. 18.) kerülnek megrendezésre.
Kapcsolódj be, és jelentkezz mielőbb a programra a +36 70/949-2800-as mobilszámon Ormódi Róbert munkatársunknál! 

enido