KÖZLEMÉNYEK  2023. november 15.

A fővárosi lakásrezsi-támogatás újbóli igénylése

A fővárosi lakásrezsi-támogatás ismételt igénylése a támogatási periódus lejárta előtt.

Amennyiben korábban már sikeresen igényelte a Fővárosi Lakásrezsi-támogatást, és a Tájékoztatóban felsoroltak szerint úgy látja, hogy továbbra is jogosult a támogatásra, kérjük, az alábbiak figyelembevételével nyújtsa be újra az igénylését:

A fővárosi lakásrezsi-támogatás 12 hónapon keresztül, számlajóváírás formájában jelenik meg annak a szolgáltatónak a számláján, amit korábban az igénylőlapon megjelölt.
A 12 hónapos támogatási periódus attól a hónaptól kezdődik, amikor először megjelenik a számlán a jóváírás. Ezért érdemes ellenőriznie, hogy pontosan mikor került sor az első számlajóváírásra.

FONTOS! A támogatási periódus nem az igénylés hónapjában indul el (van olyan szolgáltató, aki kéthavonta készít számlát), így érdemes a beadástól számított második vagy harmadik számlától kiindulni.

Annak érdekében, hogy a következő 12 havi támogatás folyósítása nagyjából folyamatos legyen, javasoljuk, hogy az új igénylőlapot az előző 12 havi támogatási periódus lejárta előtt egy hónappal adja le a Tájékoztatóban megjelölt helyen.

FONTOS! Csak a pontosan kitöltött Igénylőlap és a jogosultságot igazoló előírt dokumentum alapján tudjuk a támogatást elindítani! Szükség esetén kérje a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda Szociális Csoportjának segítségét!

Ha nem találja a számláit, vagy nem tartotta meg, akkor érdemes megkeresni az alapítványi irodát a 061-382-87-40-es telefonszámon vagy írásban a halozat-alapitvany@dbrt.hu, vagy a 1519 Budapest, Pf. 345. címeken, ahol tájékoztatást kaphat az igénylésének státuszáról.

A támogatás igényléséhez szükséges nyomtatvány letölthető a kispest.hu honlapról, illetve átvehető a Kispesti Polgármesteri Hivatal Recepcióján. A kitöltött igénylőlapot postai úton, ajánlott küldeményként a Hálózat Alapítvány részére (1519 Budapest, Pf. 345) kell eljuttatni vagy előzetes időpontfoglalást követően a Szociális Ügyfélszolgálaton leadni. Időpontot egyeztetni hétfőtől csütörtökig a (06-1) 347-4500/634-es telefonszámon lehet.

Változnak a fővárosi lakásrezsi-támogatás jogosultsági feltételei – 2023. január

- Tájékoztató a fővárosi lakásrezsi-támogatásról

- Igénylőlap

- Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének 30/2020. (VI.5.) önkormányzati rendelete – a fővárosi lakásrezsi-támogatásról

- Fővárosi lakásrezsi-támogatás  

Humánszolgáltatási és Szociális Iroda

kezek