KÖZLEMÉNYEK  2024. október 16.

Aktuális tudnivalók a Kispesti Egészségügyi Intézetben

Dr. Kumin Marianna főigazgató-főorvos tájékoztatója.

Tisztelt Kispesti Lakosok!
Kedves Betegeink!

Néhány aktualitásra szeretném felhívni szíves figyelmüket.

2024. október 21-től a 7. sz. felnőtt háziorvosi praxist (volt Dr. Bálint praxis) helyettesként ellátó Dr. Lepsényi Veronika a Csengő utcai háziorvosi rendelőben fogadja kedves betegeit. A rendelési időről Intézetünk honlapján vagy a Kispesti Egészségügyi Portálon keresztül tájékozódhat. Reményeim szerint megoldódnak mindazok a konfliktusok, amik nehezítették a betegellátást Bálint doktor távozását követően.

Már több információ elhangzott az új ügyeleti rendszerrel kapcsolatban, összefoglalva néhány javaslatot szeretnék közzé tenni:
- életet veszélyeztető akut állapot (hirtelen fellépő mellkasi fájdalom, fél oldali bénulás, beszédzavar) esetén változatlanul a 112-es telefonszámot kell tárcsázni;
- minden egyéb olyan esetben, ami nem várja meg a következő háziorvosi rendelési időt (nem uralható magas láz, bizonytalan mellkasi és hasi fájdalmak, stb.) a 1830-as telefonszámon kell segítséget kérni. Itt várhatóan egy szakszerű döntés születik panaszával kapcsolatban: tanácsadás, mentő kiküldése, ügyeleti pontra irányítás.

2024. december 1-jétől Intézetünk reumatológiai szakrendelésén a korábbi 6 orvossal szemben két főállású, magasan képzett szakfőorvos látja el a feladatot. Ez a tény várhatóan jelentős várakozási idő növekedésével fog járni. Kérem szíves megértésüket, türelmüket és hogy panaszaikkal a háziorvosuknál vegyék igénybe az elsődleges ellátást. Az Önök számára azért megnyugvást jelenthet, hogy kizárólag kerületi betegek kerülnek a jövőben ellátásra.

Dr. Kumin Marianna

egeszsegugyi-intezet-uj