KÖZLEMÉNYEK  2018. augusztus 21.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egyszeri rezsicsökkentési támogatás

Ezúton tájékoztatjuk a kispestieket, hogy a XIX. kerület közigazgatási területén élő, bejelentett lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező személyek részére a téli rezsicsökkentés keretében egyszeri természetbeni támogatást nyújt Magyarország Kormánya azoknak, akik rezsicsökkentésben korábban nem részesültek, mert a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használnak.

Fontos: háztartásonként egy igénylés nyújtható be.

A támogatás-igénylés szempontjából a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4.§ (4) bekezdésének f) pontja szerint az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közösségeminősül háztartásnak.

A juttatás igényelhető formája:
tűzifa
szén
propán-bután palackos gáz
propán-bután tartályos gáz
fűtőolaj
pellet/brikett

A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

Az igénybejelentő nyilatkozatokat a Budapest Főváros XIX. Kerület Kispesti Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási és Szociális Irodáján kell benyújtani 2018. október 15-ig.
A határidő jogvesztő!

Figyelem! A támogatás kifizetése nem pénzben történik, természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költségeket!

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának területi szervei az igénybejelentést szúrópróbaszerű, helyszíni vizsgálat keretében ellenőrizhetik. A vizsgálat lefolytatására a támogatás felhasználásának végső határidejéig kerülhet sor. Ha a vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési, de minősítő körülmény fennállása esetén akár büntetőeljárást is kezdeményezhet.
Az igénybejelentések országos összesítését követően állami támogatás keretében kerül sor a támogatás biztosítására, amelynek módjáról, határidejéről a későbbiekben a lakosságot tájékoztatjuk.

A nyilatkozat személyesen átvehető a Budapest Főváros XIX. Kerület Kispesti Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási és Szociális Irodáján. A nyilatkozat leadására ügyfélfogadási időben van lehetőség, hétfő: 14.00-18.00, szerda: 08.00-16.30, péntek: 08.00-12.00 óra között.

Kispest Önkormányzata

Csatolmányok:

- Igénybejelentő nyilatkozat

- Adatkezelési tájékoztató 

tuzifa