KÖZLEMÉNYEK  2018. szeptember 12.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Beszámoló a Kispesti Közösségi Költségvetés 2018. programról

A Polgármesteri Program részeként immár harmadszor kérjük a kispestiek javaslatait a kerületi fejlesztésekre. A Közösségi Költségvetés 2018. projekt keretében az itt élők városrészenként (Felső-Kispest 1, Felső-Kispest 2, Kertváros, Hagyományos Kispest, Wekerletelep) 6-6, összesen 30 millió forint felhasználásáról dönthettek közvetlenül.

A beérkezett javaslatokat a Polgármesteri Hivatal szakirodái megvalósíthatóság szempontjából egyenként megvizsgálták, és ennek alapján állították össze a szavazólapot.

Az év elején lezajlott szavazáson Felső-Kispesten legtöbben közvécé létesítésére a Kossuth téri bezárt a BKV-pénztár helyén és a Batthyány utca járdáinak javítására, Wekerlén a Bárczy István téri játszótér felújítására, Hagyományos Kispesten a Vásár tér további fejlesztésre, míg a Kertvárosban a Mézeskalács óvoda udvarának felújítására szavaztak.

A kért járdajavításokat az önkormányzat már az év elején elvégezte, a Kossuth téri közvécé tervezése is megtörtént, kivitelezése idén ősszel várható. A Vásár tér további fejlesztéséhez kapcsolódó eszközök beszerzése folyamatban van, míg a Bárczy tér játszóeszközeinek felújítása szakmai egyeztetés alatt van. A Beszterce utcai Mézeskalács óvoda udvarának felújítása pedig már a nyáron befejeződött.

Javaslatok a 2019-as Kispesti Közösségi Költségvetésre

Az önkormányzat idén is azt tervezi, hogy igényfelméréssel, a Fenntartható Zöldfordulat Munkacsoport által koordinált képviselői fórumok szervezésével segíti a kerületben élők ötleteinek beépítését a megvalósításért felelős irodák szakmai munkájába. Ezután a projekteket értékelve a támogathatónak ítélt kezdeményezésekről szavazhatnak a kispestiek.

Fontos, hogy a beérkezett javaslatokat, észrevételeket figyelembe véve idén már hét városrészre vonatkozóan várjuk javaslataikat, úgymint Felső-Kispest 1 (Üllői út – Simonyi Zsigmond utca – Vak Bottyán utca közötti terület) , Felső-Kispest 2 (Üllői úttól északra – Simonyi Zsigmond utcától keletre eső terület), Felső-Kispest 3 (Üllői út – Ady Endre út – Kisfaludy utca közötti terület), Felső-Kispest 4. (Üllői út – Ady Endre út – Hofherr Albert utca közötti terület), Kertváros, Hagyományos Kispest és Wekerletelep.

A városvezetés a tavalyi összeghez képest 12 millió forinttal többet, összesen 42 millió forintot - városrészenként 6-6 milliót - költ fejlesztésre a helyi javaslatok alapján.

Mindannyian Kispesten élünk, ugyanazokban a parkokban sétálunk, ugyanazokat a sportlétesítményeket, közösségi tereket használjuk, így mindenki javaslatára kíváncsiak vagyunk, mindenki ötletét várjuk! A közösségi költségvetés kialakítása együttes munka, hiszen egy újfajta szemléletről, új városfejlesztési módról van szó, amelynek megtervezése és megvalósítása közös feladat és lehetőség. Ezért kérjük, a javaslattételi lapon juttassák el hozzánk idén is ötleteiket!

Köszönettel:

Gajda Péter, Kispest polgármestere

Javaslattételi lap - beküldési határidő: 2018. október 31.

Online javaslattételi lap


Lakossági fórumok 2018-ban:

- október 02. (kedd) 17 óra Kós Károly tér - a Zenepavilon mellett,

- október 08. (hétfő) 17 óra Csíky u 36. - a Kertvárosi Közösségi Ház mögötti játszótér

- október 09. (kedd) 17 óra Berzsenyi u. 6. - a Kispesti Zöld Ágacska Óvoda előtti játszótér 

- október 10. (szerda) 18 óra Ady Endre út 89. – a Párbeszéd tere, Gajda Péter polgármesteri tájékoztató

- október 12. (péntek) 17 óra Élmunkás-lakótelep - 68-as busz végállomása

- október 16. (kedd) 17 óra Csokonai u. 5. - a Kispesti Bóbita Óvoda előtti park

- október 17. (szerda) 17 óra Központi játszótér, Nagysándor József és Petőfi utca között

- október 18. (csütörtök) 17 óra Hofherr Albert és Jázmin utca sarkán lévő zöldterület

- október 30. (kedd) 17 óra Kossuth tér