KÖZLEMÉNYEK  2019. augusztus 05.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Indul a Szülő 2019 projekt

A Kispesti Jóléti Egyesület (KIJE) a Kispesti Szociális Centrummal karöltve ismét sikeres pályázatot nyújtott be a Fogyatékos Személyek Közalapítványához (FSZK).

 

csaladsegito

A Szülő 2019 projektben fél éven keresztül az alábbi programokat valósítjuk meg térítésmentesen, fogyatékos gyermeket vagy tanulásban akadályozott gyermeket nevelő családok számára a Kispesti Szociális Centrum központjában:

- Szeptembertől 5 alkalommal szülőcsoportot szervezünk. Bartáné Kolesza Beáta mentálhigiénés szakember koordinálja ezeket a közös beszélgetéseket, ahol a célcsoport tagjait érintő-érdeklő témákat dolgozzák fel a résztvevők interaktív módon. A gyermekekre óvónő vigyáz a játszóházban.
- A szintén szeptemberben induló hangtál-csoportban az első alkalommal Wittmann Zsuzsa zeneterapeuta bemutatja, hogy a hangfürdő hogyan segít a tanulásban akadályozott és a fejlődésükben megkésett gyermekek fejlesztésében. A többi hangtál-alkalommal (4 időpont) a résztvevők hangfürdőt „vehetnek”, relaxálnak-pihennek. A kiskorú gyermekekre óvónő felügyel az intézmény jól felszerelt játszóházában.
- Októbertől csengettyűcsoportot indítunk, ahol lehetőség nyílik aktív, közös zenélésre.
- Projektünk végén, 2020 januárjában a különböző csoportokban aktívan résztvevő családokkal együtt kirándulunk a Kockacsoki manufaktúrába és kávéházba.

Szeptemberi időpontok:
2019. szeptember 11., szerda 10 óra, Hangtál-csoport 1. alkalom

2019. szeptember 12., csütörtök 10 óra, Beszélgetős szülő-csoport 1. alkalom
Téma: Az első diagnózisok után….családi élet kialakítása, szülővé válás speciális élethelyzetben

2019. szeptember 25., szerda 10 óra, Hangtál-csoport 2. alkalom

2019. szeptember 26., csütörtök 10 óra, Beszélgetős szülő-csoport 2. alkalom
Betegségtudat a családban? Gyengeségeinkben az erőnk, avagy a fogyatékossággal érintett családok akadálykánt vagy feladatként élik-e meg életüket?

A programokra minden érdeklődőt szeretettel várunk, további információkat a 06-70-362-57-81-es telefonszámon kérhetnek.

Deákné Császár Gabriella
szervező-projektmenedzser