KÖZLEMÉNYEK  2020. március 30.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Gyermekek óvodai felvétele 2020-ban

Óvodai beiratkozás a veszélyhelyzetben meghirdetett egyedi eljárási szabályok szerint.Tudnivalók az óvodai jelentkezésről, beiratkozásról, felvételről, felmentésről, az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekeket fogadó kispesti óvodákról 2020-ban.

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy az emberi erőforrások minisztere - a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Korm.rendeletre figyelemmel – a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25) EMMI határozatában (a továbbiakban: EMMI határozat) a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.

A szülőnek 2020. április 17-ig szándéknyilatkozatot kell kitöltenie. A szándéknyilatkozatokat elektronikus úton (kispestiovoda@gmail.com vagy a humanszolgaltatas@kispest.hu e-mail-címeken), vagy személyesen adhatják le a szülők a kiválasztott óvoda felé.

A kötelező felvételt biztosító óvoda – szükség szerint a település többi kötelező felvételt biztosító óvodájával és fenntartójával egyeztetett módon – a fenntartójától kapott lista alapján 2020. április 21-ig felveszi a felvételi körzetébe tartozó valamennyi olyan gyermeket, akik vonatkozásában nem érkezett hozzá jelzés arról, hogy másik óvoda felvette volna őket. Ezekben az esetekben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül majd sor.

A részletes tudnivalókat megtalálják az alábbi honlapon:
https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/ovodai_beiratkozas_2020

Amennyiben az óvodai beiratkozással kapcsolatosan bármilyen kérdésük felmerül, kérjük, forduljanak a Kispesti Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási és Szociális IrodaHumánszolgáltatási Csoportjához:
Tel: 06-1-374-4607
e-mail: humanszolgaltatas@kispest.hu

Kispesti hirdetmény az óvodai beiratkozásról (pdf) 

Szülői tájékoztató (pdf)

Szándéknyilatkozat nem körzetes óvodába való felvételhez (doc)

Óvodai körzethatárok (pdf)

ovisok