KÖZLEMÉNYEK  2020. szeptember 25.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Beszámoló a Kispesti Közösségi Költségvetés 2020 programról – Javaslatok a 2021-as Közösségi Költségvetésre

A Polgármesteri Program részeként immár ötödszörre kérjük a kispestiek javaslatait a kerületi fejlesztésekre vonatkozóan.

Sajnos Kispest Önkormányzata számára a koronavírus-járvány szeptemberig 31 millió forint váratlan, előre nem tervezett kiadást, valamint 40 millió forint saját bevételkiesést okozott. Ezenfelül a központi kormányzat 120 millió forint támogatást vont el a kerülettől, valamint 170 millió forint gépjármű- és reklámadó bevételt vett el Kispesttől. Összességében így 361 millió forinttal marad kevesebb az önkormányzatnál, melyből 290 millió forint hiány a kormányzati elvonások miatt keletkezett.

Mindezen okokból a 2020-as évre megszavazott projektek végrehajtását felfüggesztettük, azonban az önkormányzat szeretné, ha igényfelmérés segítségével a kerületben élők elmondanák fejlesztési ötleteiket, hogy azok beépülhessenek a megvalósításért felelős irodák szakmai munkájába. Ezért idén is várjuk javaslataikat annak érdekében, hogy az évek során kialakult és egyre szélesebb kört elérő társadalmi konzultáció tovább folytatódhasson.

Bízom benne, hogy a következő évi központi kormányzati elvonások kisebb mértékűek lesznek, így lehetőségünk lesz megvalósítani az Önök által javasolt fejlesztéseket. A közösségi költségvetés kialakítása együttes munka, hiszen egy újfajta szemléletről, új városfejlesztési módról van szó, amelynek megtervezése és megvalósítása közös feladat és lehetőség. Ezért kérem, a javaslattételi lapon juttassák el hozzánk ötleteiket idén is!

Fontos, hogy a beérkezett javaslatokat, észrevételeket figyelembe véve idén is hét városrészre vonatkozóan várjuk javaslataikat: Felső-Kispest 1 (Üllői út - Simonyi Zsigmond utca - Vak Bottyán utca közötti terület), Felső Kispest 2 (Üllői úttól északra - Simonyi Zsigmond utcától keletre eső terület), Felső Kispest 3 (Üllői út - Ady Endre út - Kisfaludy utca közötti terület), Felső Kispest 4. (Üllői út - Ady Endre út – Hofherr Albert utca közötti terület), Kertváros, Hagyományos Kispest és Wekerletelep.

Köszönettel:  

Gajda Péter
Kispest polgármestere

Javaslattételi lap - beküldési határidő: 2020. október 31.

Online javaslattételi lap

kertvaros