HÍREK  2020. december 18.      1,772
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lakásfelújítás karácsonyra

A november végi Kazinczy utcai paneltűz oltásakor megrongálódott egyik 7. emeleti lakás felújításával segíti a családot a Puskás iskola portása és gondnoka.

Lakásfelújítás karácsonyra
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

(Fotó: Fejérvári Zsolt)

Mint ismeretes, az advent első vasárnapján keletkezett paneltűzben és az oltás során több felső emeleti magántulajdonban lévő lakást ért különböző mértékű kár. Az önkormányzat ideiglenes szállás biztosításával, rendkívüli gyorssegéllyel támogatta a károsultakat. Akadt, aki a munkáját ajánlotta fel önzetlenül.

Fejérvári Zsolt, aki főállásban a Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola portása, másodállásban lakásfelújítással foglalkozó vállalkozó, a kispesti Facebook-csoportban jelezte, hogy önkéntes munkával tud segíteni annak, akinek szüksége van rá, a jelentkezőnek csak a felújítás anyagköltségét kell állnia. Mint elmondta, korábban már ő is került hasonlóan nehéz helyzetbe, amikor jól jött volna, ha segítséget kap valakitől, de a mai világban kevesen segítenek a bajbajutottakon. Felhívására egy 7. emeleti lakásban élő család jelentkezett, háromszobás lakásuk az oltáskor csúnyán megrongálódott: a falakról leázott a tapéta, a víz tönkretette a laminált padlót is a szobákban.

Fejérvári Zsolt azt ígérte, hogy karácsonyra teljesen elkészítik az előszobát és a nagyszobát. A tapétát el kellett távolítani, majd jöhetett a glettelés, aztán ma a festés. A laminált padlót és alatta a szőnyegpadlót betonig felszedték, a kiszáradás után következhetett az aljzat kiegyenlítése. Az új laminált padlót holnap (szombaton) rakják le, ezzel elkészülnek a karácsonyra ígért vállalással. A felújításban Cinger Viktor, a Puskás iskola gondnoka segít, a hulladék lehordásában és egyéb előkészítő munkákban a lakó egyik ismerőse, Czakó Vince segédkezik. Januárban folytatódik a munka, a két kisszobában indulhat a villanyszerelés, a festés és a padlóburkolat lerakása.