HÍREK  2021. április 21.      923
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szűk körű köszöntés a Bölcsődék Napján

Hasonlóan a tavalyihoz, idén is nagyon szűk körben adták át a Városházán a „Bölcsődés gyermekekért végzett kimagasló munkáért” elismerő oklevelet, amelyet most Scheiringerné Langó Erzsébet, a Bokréta Bölcsőde helyettes vezetője vehetett át.

Szűk körű köszöntés a Bölcsődék Napján
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A Kispest Önkormányzata által 2011-ben alapított elismerést minden évben a Bölcsődék Napja – április 21. – alkalmából adják át. Jó lenne, ha ebben a teremben ma sokan lehetnénk – fogalmazott köszöntőjében Gajda Péter polgármester. Tíz évvel ezelőtt azért hoztuk létre ezt az elismerést, hogy ilyen formában is köszönetet tudjunk mondani a bölcsődei dolgozók odaadó munkájáért.

Vinczek György alpolgármester elmondta, talán senki nem gondolta, hogy ebben az évben még szigorúbb járványügyi szabályok szerint éljük majd az életünket. Az alpolgármester köszönetet mondott a dolgozóknak, hiszen a bölcsődék – ellentétben az óvodákkal és iskolákkal – nem zártak be tavasszal, ezekben az intézményekben a munka folyamatos volt.

A folytatásban Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, valamint Paróczai Anikó, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke adta át az elismerést Scheiringerné Langó Erzsébetnek, a Bokréta Bölcsőde helyettes vezetőjének.

Scheiringerné Langó Erzsébet 2005-ben kisgyermeknevelőként kezdett dolgozni a Bokréta Bölcsődében. Nyitott, empatikus személyiségével hamar elnyerte a gyerekek, a szülők és munkatársai bizalmát. A gyerekek érdekeit mindig szem előtt tartotta, jó kapcsolat kialakítására törekedett a családokkal. Munkáját nagy szakmai gyakorlattal, a kisgyermekek iránti szeretettel, empátiával, kimagasló eredménnyel végezte. 2017 szeptemberétől tagintézményvezető-helyettesi feladatokkal bízták meg ugyanitt.

Hazánkban immáron 169 éves múltra tekint vissza a bölcsődei ellátás, amely a gyermekjóléti ellátások között a legrégebbi intézményes forma. Az első bölcsődét a Pesti Első Bölcsődei Egylet hozta létre Pesten, 1852. április 21-én, az akkori Kalap u. 1. szám alatti bérházban, ahol 5 szobában 38 gyermekről gondoskodtak. A bölcsőde Majer István püspök és nagyprépost, valamint Forrayné Brunszvik Júlia – Brunszvik Teréz, az első magyar óvoda alapítója unokahúgának – támogatásával jött létre. Az első bölcsőde megnyitásának tiszteletére 2010 óta ünnepeljük kerületünkben is a Bölcsődék Napját.