HÍREK  2021. május 29.      1,221
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kitüntetést kaptak a rendvédelmi dolgozók

Szikszai Ádám Róbert rendőr főtörzsőrmester lett Az Év rendőre, Menotti Péter tűzoltó főtörzsőrmester lett Az év tűzoltója és Nagy Éva Az év polgárőre. Önkormányzati oklevelet vehetett át kilenc rendőrségi dolgozó, öt tűzoltó, valamint egy-egy önkormányzati rendész és polgárőr. Az eseményen átadták az új, Sárkányölő Szent György Elismerést is, melyben öt, hosszabb ideje szolgálatot teljesítő rendőr részesült.

Kitüntetést kaptak a rendvédelmi dolgozók
A képre kattintva galéria nyílik. (22 kép)

A koronavírus-járvány miatt tavaly decemberben elmaradt a már hagyományos, a rendvédelmi dolgozók tiszteletére rendezett ünnepség. A 2020-as elismeréseket pénteken a KMO Művelődési Központban adták át, az intézménybe csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehetett belépni.

Köszöntőjében Vinczek György különlegesnek nevezte ezt a napot. Az alpolgármester arra utalt, hogy ebben az évben talán először tudtak ilyen nagy létszámban találkozni, beszélgetni, hiszen eddig ezt a járványhelyzet nem tette lehetővé. A dolgozók áldozatos munkáját külön is megköszönte az alpolgármester, hozzátette, a rendvédelmi szerveknek más típusú feladatai voltak és vannak a koronavírus-járvány miatt.

A folytatásban Plánk Róbert rendőrkapitány elmondta, az elmúlt évben minden kicsit más volt, minden változott. Ami nem, az az elkötelezettség, a hozzáállás, ahogy itt az önkormányzat viszonyul a rendészeti szervek munkatársaihoz. A rendőrkapitány kiemelte, büszke arra, hogy 2020-ban a XIX. kerületi Rendőrkapitányság a fővárosi kapitányságok rangsorában az első öt kiemelt rendőrkapitányság egyike volt.

A köszöntők után Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Domokos Gábor, a Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság elnöke átadta „Az év rendőre”, „Az év tűzoltója” és „Az év polgárőre” kitüntető címeket, valamint az elismeréseket.

Az önkormányzat Az év rendőre elismerő címet adományozta Szikszai Ádám Róbert rendőr főtörzsőrmesternek, aki a miskolci Rendészeti Szakközépiskola elvégzésével párhuzamosan, 2013-ban került a rendőrség hivatásos állományába, a XIX. kerületi Rendőrkapitánysághoz.  Végig járva a ranglétrát 2019-ben körzeti megbízotti beosztásba nevezték ki.  Feladatai során kiemelkedő bűnügyi érzékenységéről tett tanúbizonyságot, melynek köszönhetően a közterületi bűncselekmények visszaszorítása érdekében komoly eredményeket ért el.

Az önkormányzat Az év tűzoltója elismerő címet adományozta Menotti Péter tűzoltó főtörzsőrmesternek, aki 2007 márciusa óta teljesít szolgálatot a tűzoltóság állományában. Munkáját lelkiismeretesen, nagy odafigyeléssel végzi. A szolgálati csoportjában többlet feladatokat is vállal. A közösség meghatározó tagja, feletteseivel és kollégáival tisztelettudó, jó kapcsolatot ápol. Rutinos, kimagasló gyakorlati tudással rendelkező tűzoltó, káreseteknél a munkálatokban aktívan részt vesz, konstruktív javaslataival segíti a kárfelszámolás hatékonyságát.

Az önkormányzat Az év polgárőre elismerő címet adományozta Nagy Évának, aki 2011 óta polgárőr. Kezdetektől fogva aktív tagja a Dél-Pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesületnek, amelynek 2017 óta elnöke is. A tagság erős támogatását élvezi, sok kreatív ötlete van. 2017-ben ugyan elköltözött a kerületből, de ez sem befolyásolja abban, hogy minél több időt és energiát fordítson Kispest biztonságosabbá tételére. 2020 első félévében komoly munkával szervezte a vírushelyzet miatt nehéz helyzetbe kerültek megsegítését.

Ezt követően a kispesti rendőrkapitányság munkatársai – Faragó Márton rendőr őrnagy, Kovács Emil Péter rendőr őrnagy, Vincze Krisztina címzetes rendőr alezredes, Farkas Béla címzetes rendőr törzszászlós, Majorné Kökényesi Gabriella rendőr zászlós, Polgár Edina rendőr főtörzsőrmester, Szalai Krisztina címzetes rendőr százados, Huszka István Csaba rendőr őrmester, Papp Szilvia – vehettek át oklevelet és pénzjutalmat Kispest közbiztonságáért kifejtett odaadó munkájukért, a szolgálat példamutató ellátásának elismeréséül.

A Kispesten élőket szolgáló, példamutató munkájáért vehetett át elismerő oklevelet és pénzjutalmat a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez tartozó XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság öt munkatársa: Farkas István tűzoltó főtörzsőrmester, Farkas Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester, Schweier Ferenc tűzoltó főtörzsőrmester, Tóth Tamás tűzoltó zászlós, Mihály Tamás tűzoltó törzsőrmester.

Az emberek biztonságát szolgáló, a rendőrség és az önkormányzat tevékenységét támogató önzetlen polgárőri munkája elismeréseként elismerő oklevélben részesült Menyhárt Andrea polgárőr és Gyalog Csaba önkormányzati rendész.

2021-től új elismerés a Sárkányölő Szent György Elismerés, amelyet a kerületi rendőrkapitányság állományában hosszabb ideje szolgálatot teljesítő rendőrnek adományozható. A pénzjutalommal is járó díj átadását minden évben Szent György napjához (április 24.) kapcsolódóan tervezi majd az önkormányzat. Az újonnan alapított elismerésben részesült: Áldorfai Márk rendőr hadnagy, Kopp Bernadett rendőr hadnagy, Pádár Tünde rendőr főtörzszászlós, Pócs Attila rendőr zászlós, Németh Dávid rendőr őrmester.